Capote

 • Hbo Capote la Hbo

  Capote

  Capote » Marti, 23 aprilie 2024, 04:05

  114 minute, color titrat engleza drama biografica

  Truman Capote (Seymour Hoffman) citeşte un articol pe ultima pagină a celebrului New York Times. În articol e vorba despre uciderea a patru membri ai familiei Clutter. În mâinile scriitorului potrivit, non-ficţiunea ar putea trece drept ficţiune.

  In luna noiembrie, 1959, Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), autorul cartii "Breakfast at Tiffany's" si o figura favorita a ceea ce curand avea sa se numesca Jet Set, citeste un articol pe o pagina din ziarul New York Times. In articol era vorba despre uciderea celor patru membri ai binecunoscutei familii de fermieri Clutter din Holcomb, Kansas. Povesti similare apar in ziare aproape in fiecare zi, dar aceasta poveste avea ceva ce i-a atras atentia lui Capote.

  S-a ivit o oportunitate, crede el, pentru a testa acea teorie, care spune ca in mainile scriitorului potrivit, non-fictiunea poate fi la fel de atractiva ca si fictiunea. Ce impact au avut crimele asupra unui orasel de pe acele campii batute de vant? Acesta era subiectul care-l interesa - pentru scopul sau, nu conta daca criminalii sunt sau nu prinsi - , asa ca el convinge revista The New Yorker sa-i incredinteze investigatia si porneste spre Kansas.

  Il insoteste o prietena din copilaria petrecuta in Alabama: Harper Lee (Catherine Keener), care in decurs de cateva luni va castiga Premiul Pulitzer si va deveni ea insasi celebra ca autoare a romanului "To Kill a Mockingbird".

  Seymour Hoffman a primit pentru acest rol premiu pentru Cel mai Bun Actor in rol principal drama. Truman Capote, scriitor de geniu, gay, preferatul elitei new-yorkeze, autor iubit de Hollywood, cu ecranizari celebre isi pierde 4 ani din viata intervievand membrii familiei si pe cei doi criminali care au ucis in 1959 patru oameni.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Capote
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »