Batman

 • Hbo Batman la Hbo

  Batman

  Batman » Miercuri, 29 iunie 2022, 22:45

  121 minute, color titrat engleza film de actiune

  După doi ani de supraveghere a străzilor orașului ca Batman, cel mai cunoscut personaj al universului DC este înfățișat într-o poveste complet diferită, care scoate la iveală secretele ascunse ale familiilor fondatoare ale orașului Gotham.

  Gotham City se pregateste sa aniverseze 200 de ani, dar e zguduit de o serie de crime orchestrate de Grissom si puse in practica de Jack Napier alias Joker, iar cu o politie corupta, singurul aparator al ordinii ramane misteriosul Batman. Cine este, de fapt, acest justitiar? Nimeni din oras nu-si imagineaza ca acesta nu este altul decat miliardarul Bruce Wayne, care a jurat sa lupte impotriva Raului inca din adolescenta, cand parintii i-au fost ucisi, iar el a ramas in grija credinciosului majordom Albert.

  Acum, Batman are un adversar de temut in persoana lui Joker, 'printul clovn al crimei', din ghearele caruia o salveaza pe frumoasa jurnalista Vicki Vale.

  In anii '40, decada filmului 'noir' si a fascismului, aparitia in benzile desenate a personajului Batman a fost o adevarata explozie, care a declansat "Batmania". Hollywood-ul a produs o serie intreaga de filme si seriale, inclusiv desene animate, pe aceasta tema, care au suscitat un interes constant din partea publicului, fie el de cinema sau de televiziune. Decorurile, costumele si efectele speciale primeaza, filmele cu Batman fiind adevarate simfonii vizuale, iar "Batman" 1989 nu putea sa faca exceptie.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Batman
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »