Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

 • B1 Tv Autobiografia lui Nicolae Ceausescu la B1 Tv

  Autobiografia lui Nicolae Ceausescu

  Autobiografia lui Nicolae Ceausescu » Luni, 27 iunie 2022, 03:45

  (Autobiografia lui Nicolae Ceausescu) 180 minute, color romana film documentar

  Prezentat in premiera mondiala la Cannes 2010, filmul lui Andrei Ujica face portretul lui Nicolae Ceausescu exclusiv prin imagini de arhiva preluate de la TVR si Arhiva Nationala de Filme, prezentandu-l pe dictator intr-o ipostaza complet noua pentru publicul roman. Spectatorii il vor putea vedea pe Nicolae Ceausescu pe santiere, sau in delegatii si vor urmari inclusiv scena judecatii sotilor Ceausescu. Pelicula contine, de asemenea, si imagini care nu au mai fost difuzate pana acum.

  Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu.

  "La urma urmei, dictatorul nu e decat un artist care are posibilitatea sa-si puna integral in practica egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic daca el se numeste Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceausescu.", declara Andrei Ujica despre protagonistul filmului sau.

  Premii:
  - Filmul a obtinut Marele Premiu al sectiunii documentar la Festivalul International de Film de la Bergen (BIFF), una dintre cele mai importante manifestari de gen. Festivalul norvegian are in program in jur de 120 de titluri anual si se concentreaza pe autorii cu viziuni radicale si inovative in regie.
  - In septembrie, filmul despre marirea si decaderea dictatorului roman a fost unul dintre cele opt titluri din selectia de cateva sute a Festivalului International de Film de la Toronto care a primit punctajul maxim din partea celor 33 de critici straini reuniti de publicatia online IndieWIRE.
  - Premiul pentru cel mai bun documentar est-european la cea
  de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Documentar de la Jihlava, Cehia. Sectiunea in care a fost proiectat
  filmul reuneste cele mai bune productii realizate in Europa Centrala si de Est.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Autobiografia lui Nicolae Ceausescu
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »