Atacul martienilor

Nota IMDB6.3/10

 • Film + Atacul martienilor la Film +

  Atacul martienilor

  Atacul martienilor » Miercuri, 25 mai 2022, 15:00

  (Mars Attacks!) 106 minute, color titrat engleza comedie de actiune

  actori Atacul martienilor : Jack Nicholson Glenn Close Annette Bening Pierce Brosnan Danny DeVito Jim Brown Lukas Haas Rod Steiger Natalie Portman Martin Short Sarah Jessica Parker Michael J. Fox Sylvia Sidney Pam Grier Christina Applegate
  compozitor Atacul martienilor : Danny Elfman
  costume Atacul martienilor : Colleen Atwood
  monteur Atacul martienilor : Chris Lebenzon
  regizor Atacul martienilor : Tim Burton
  operator Atacul martienilor : Peter Suschitzky
  director de imagine Atacul martienilor : Wynn Thomas
  producator Atacul martienilor : Larry J. Franco
  scenarist Atacul martienilor : Jonathan Gems
  scenograf Atacul martienilor : Nancy Haigh
  scriitor Atacul martienilor : Tom Jones

  Nave extraterestre survoleaza capitalele lumii. Când extraterestrii coboară în sfârşit pe Pământ, oamenii pot vedea că ei sunt verzi, veseli şi prietenoşi. Atât de prietenoşi încât într-o singură secundă dezintegrează întreg Congresul SUA!

  Inspirat de filmele SF ale anilor '50 -'60 si de niste comics-uri celebre din aceeasi perioada.

  Felul in care Tim Burton voia sa trateze subiectul a atras un numar incredibil de vedete care, in ciuda reticentei agentilor lor, erau dornice sa joace in roluri neconventionale, nepotrivite cu imaginea lor de staruri. Adica sa fie niste personaje snoabe si de o naivitate vecina cu imbecilitatea, dar tocmai prin aceasta, de un comic irezistibil.

  Trasnit si cinic, de o ironie mai devastoare chiar decat martienii, filmul nu cruta nici societatea americana si nici naivitatea si increderea in sine a americanilor (de la presedinte - Jack Nicholson-, pana la un simplu vanzator de gogosi). Martienii, realizati cu ajutorul animatiei pe calculator, par descinsi din desene animate. Desi pusi pe rele, sunt mai simpatici decat victimele lor si ar pulveriza voiosi intreaga omenire, daca un adolescent n-ar descoperi ca muzica suava a lui Tom Jones produce un straniu efect asupra lor: la auzul ei le explodeaza creierele. Sa mori de ras, nu alta !

  Citeste descrierea pe scurt pentru Atacul martienilor
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »