Asterix la Jocurile Olimpice

 • Filmbox Family Asterix la Jocurile Olimpice la Filmbox Family

  Asterix la Jocurile Olimpice

  Asterix la Jocurile Olimpice » Ieri, 25 iunie 2022, 20:05

  (Asterix aux jeux olympiques) 115 minute, color franceza film de aventuri

  actori Asterix la Jocurile Olimpice : Clovis Cornillac Gerard Depardieu Alain Delon Benoit Poelvoorde Stephane Rousseau Vanessa Hessler Jean Pierre Cassel Elric Thomas Nathan Jones Michael Schumacher Zinedine Zidane Tony Parker
  compozitor Asterix la Jocurile Olimpice : Frederic Talgorn
  monteur Asterix la Jocurile Olimpice : Vincent Tabaillon
  regizor Asterix la Jocurile Olimpice : Frederic Forestier
  operator Asterix la Jocurile Olimpice : Thierry Arbogast
  scenarist Asterix la Jocurile Olimpice : Alexandre Charlot Olivier Dazat Thomas Langmann Franck Magnier

  Asterix şi Obelix trebuie să ajungă la Jocurile Olimpice, unde vor participa (în modul lor caracteristic, desigur) la diverse probe. Eroii noştri încearcă să-l împiedice pe Brutus să comploteze împotriva tatălui său, puternicul Iulius Cezar.

  Regizorul si actorul din rolul principal care da viata eroului Asterix s-au schimbat. In locul deliciosului Christian Clavier din celelalte serii intra mai tanarul Clovis Cornillac. Insa, spre deliciul publicului, bonomul Obelix pastreaza caracteristicile lui Gerard Depardieu.
  Marea gaselnita este Alain Delon, acum in rol de Cezar.

  Asterix (Clovis Cornillac), Obelix (Gerard Depardieu) si credinciosul Dogmatix calatoresc in Grecia pentru a veni in ajutorul prietenului lor, Alafolix, bolnav de chinurile dragostei. In paralel, galii aud ca romanii planuiesc sa-l trimita legionarul Gluteus Maximus sa reprezinte Roma la Jocurile Olimpice, si isi trimit proprii campioni, Asterix si Obelix, la marele eveniment sportiv. Oficialii greci au interzis Potiunea Magica ca fiind un stimulant artificial, astfel ca galii sunt acum pe cont propriu. Alafolix (Stephane Rousseau) este indragostit lulea de printesa Irina (Vanessa Hesller), la mana careia ravneste si Brutus (Benoit Poelvoorde). Pentru ca in dragoste si razboi este permis orice, Brutus intentioneaza sa joace murdar, astfel ca i-a angajat pe Doctormabus "magicianul mistic" si pe Scapus "inventatorul nebun" pentru a creste performantele echipei romanilor la Jocurile Olimpice. Miza este mare: invingatorul Jocurilor Olimpice castiga si mana printesei Irina!

  Povestea acestui film pleaca de la un vis de copilarie. Mare fan al albumelor lui Goscinny si Uderzo, Thomas Langmann visa de multa vreme sa aduca aventurile lui Asterix, micutul gal, pe ecran. Succesul seriei Asterix era deja binecunoscut: "Asterix si Obelix impotriva lui Cezar" realizat de Claude Zidi in 1999, a avut 9 milioane de intrari in Franta; "Asterix si Obelix: Misiunea Cleopatra", de Alain Chabat, in 2002, a adus 15 milioane de spectatori francezi in sali, astfel ca Langmann, impreuna cu societatea cariea ii este patron, La Petite Reine, s-a hotarat sa porneasca asaltul asupra lui Asterix. Ca intotdeauna, a avut sustinerea Pathe.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Asterix la Jocurile Olimpice
Emisiunea urmatoare »