Apocalipsa

 • National Geographic Apocalipsa la National Geographic

  Apocalipsa

  Apocalipsa » Vineri, 27 mai 2022, 01:00

  (End of Days) 121 minute, color titrat engleza film de actiune

  Urmăreşte câţiva englezi care se pregătesc de sfârşitul lumii: un expert în supravieţuire din Surrey şi un scriitor care se ascunde în Slovacia.

  Andrew Marlowe a scris scenariul avand un singur chip in minte: cel al lui Schwarzenneger. Si, totusi, nu este genul de film cu care ne-a obisnuit megastarul austriac. Personajul lui nu este nici Terminator, nici agent FBI, nici militar de cariera.

  Jericho Cane (Schawrzie) e un fost politist, devenit agent de paza obscur, intr-un New York mizer, impartindu-si orele nesfarsite de supraveghere cu cinicul sau partener Chicago (Kevin Pollak). Intamplarea face sa fie prins intr-un joc obositor de-a soarecele si pisica, joc in care toate atuurile parea sa le aiba Christine (Robin Tunney), o pustoaica urmarita in mod inexplicabil de un barbat oarecare (Gabriel Byrne). Pe masura ce orele ne apropie de anul 2.000, urmaritorul se dovedeste a fi intruchiparea suprema a raului, care astepta puntea dintre ani pentru a stapani lumea.

  Singura piedica era Christine, lipsita de aparare si inocenta, intruchiparea credintei, fragilitatii, umanitatii. Prin distrugerea ei, triumfa raul. Salvarea ei inseamna triumful binelui. Oricat de lipsit de vlaga ar fi Cane si oricat de nesigure i-ar fi mainile, nu poate pierde o batalie atat de importanta. Si, asa cum spunea si Marlowe, "daca soarta lumii intregi s-ar spriji pe umerii cuiva, ar fi bine ca umerii aceia sa fie ai lui Schwarzenneger".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Apocalipsa
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »