Anonim

 • Tv1000 Anonim la Tv1000

  Anonim

  Anonim » Vineri, 03 iunie 2022, 12:50

  (Anonymous) color engleza drama

  Regizorul  îşi asumă riscul de a susţine în Anonymous teoria spinoasă care a circulat în ultimii 100 de ani, după care piesele lui Shakespeare au fost  - de fapt - scrise de Edward de Vere, al 17-lea Conte de Oxford.

  O intrebare pe care si-au pus-o, de cateva secole incoace, minti stralucitoare precum Mark Twain, Charles Dickens si Sigmund Freud: cine a creat, in realitate, operele atribuite lui William Shakespeare? Expertii au intrat in lungi dezbateri, s-au scris nenumarate carti, iar unii savanti si-au dedicat viata apararii sau respingerii supozitiilor referitoare la autorul celor mai renumite capadopere ale literaturii engleze.

  Controversele privind paternitatea operei lui William Shakespeare au inceput in urma cu mai mult de un secol, iar intrebarea a ramas fara raspuns pana in ziua de azi. Este bardul din Stratford-upon-Avon geniul din spatele tragediilor lui Hamlet si Macbeth sau a iubirii dintre Romeo si Julieta? Este oare posibil ca acest om simplu, de la tara sa fie creatorul celor mai remarcabile personaje ale literaturii universale?

  Multora li se pare absolut imposibil ca fiul unui analfabet sa fi scris capodopere ca "Negutatorul din Venetia", "Regele Lear" sau "Henric al V-lea". Educatia data de o simpla scoala sateasca nu l-ar fi putut inzestra cu vocabularul necesar pentru a scrie opere literare de o asemenea complexitate si nu exista niciun document din care sa reiasa ca Shakespeare ar fi calatorit pe alte meleaguri, cu atat mai putin ca ar fi vorbit limbi straine.

  Singurele dovezi pe care istoricii i le pot atribui lui Shakespeare sunt semnaturile pe cateva documente oficiale, ortografiate in cel putin sase moduri diferite: Shaksp, Shakspe, Shakesper, Shakespere, Shakspere si Shakspeare. Nu s-a gasit nici macar un manuscris al sutelor de opere si nici o scrisoare de mana lui Shakespeare. Ceea ce este si mai straniu e ca testamentul sau nu mentioneaza nicio lucrare si niciun manuscris, lasandu-le sotiei si copiilor sai doar bani si niste mobila.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Anonim
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »