Cele mai citite despre tuse cronica

Carbunele medicinal, tratament naturist bun la toate

Despre carbunele medicinal se poate spune pe scurt ca este un medicament cu un pret acesibil, care indeparteaza probleme frecvente precum balonarea, halena, icterul, indigestia, flatulenta  sau intoxicatiile alimentare.   Desi carbunele medicinal este o pastila care nu beneficiaza de o atentie prea

Dureri de ceafa: ce boli pot ascunde?

Durerile de ceafa sunt localizate in spatele capului, la nivelul gatului si pot fi cauzate de o multime de boli si afectiuni serioase. Nu ignora niciodata o durere intepatoare si persistenta de ceafa, deoarece poate fi vorba de o entorsa a gatului, de spondiloza cervicala sau chiar de meningita. Iata ce alte riscuri mai exista atunci cand constati ca incepe sa te doara foarte tare in zona cefei si cand este cazul sa te prezinti la medic!

Arsurile la stomac, o durere ascunsa

Arsurile la stomac sunt adesea descrise ca o „durere vie” care se situeaza sub stern sau popular zis in capul pieptului.

Cele mai noi despre tuse cronica

Diferenta dintre tuse productiva si tuse seaca. Remedii pentru ambele

De cele mai multe ori, tusea este o manifestare foarte deranjanta, dar ea este un reflex protector, un mod prin care organismul incearca sa curete plamanii si caile respiratorii. Astfel, se pot elimina substante care ar fi putut fi inhalate, cum ar fi praful si secretiile excesive care s-au acumulat in caile respiratorii. Mai mult, tusea este un simptom comun pentru raceala si gripa, simptomele fiind mai intense in cazul gripei.

Boli cu transmitere sexuala: infectia cu HPV si herpesul genital

Infectiile cu transmitere sexuala (ITS), cunoscute anterior ca boli cu transmitere sexuala, implica transmiterea unui organism intre partenerii sexuali prin diferite cai de contact sexual, fie oral, anal sau vaginal.

Ziua Mondiala a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic, tratament si servicii medicale optime este esential pentru sanatatea rinichilor

1 din 10 romani traieste cu boala cronica de rinichi, insa, din cauza simptomelor care se manifesta tarziu, afectiunea este depistata abia in stadiile avansate. Anual, peste 37.000 de persoane sunt spitalizate cu acest diagnostic. Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, marcata anul acesta pe 14 martie, Societatea Romana de Nefrologie (SRN), Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Ministerul Sanatatii readuc in atentia romanilor setul gratuit de analize pentru diagnosticarea din timp a bolii, astfel incat pacientii sa aiba acces echitabil la tratamente si ingrijiri optime.