Coafuri

#cafea #par stralucitor # zat

Vrei un par stralucitor? Foloseste zat de cafea!

Un scalp sanatos este esential pentru un par voluminos si stralucitor. O buna ingrijire, inclusiv exfolierea scalpului, poate face diferenta. Zatul de cafea este un ingredient banal, dar eficient in obtinerea unui par stralucitor si voluminos.

Spalarea regulata a scalpului ajuta la indepartarea pielii moarte, dar aceasta poate acumula si blocheaza glandele sebacee, ducand la par tern si gras. Exfolierea scalpului, ca si un exfoliant facial, indeparteaza stratul superior de piele keratinizata si curata in profunzime scalpul. Aceasta are multiple beneficii, cum ar fi: masajul scalpului care imbunatateste circulatia sangelui, stimularea cresterea parului, parul mai gros si mai ingrijit, si absorbtia mai buna a nutrientilor din sampoane sau balsamuri.

Exfolierea scalpului este recomandata in special pentru persoanele cu par predispus la cadere excesiva, uscat sau tern. Poate, de asemenea, preveni sau elimina matreata. Se poate folosi un scrub in loc sau inainte de spalarea parului, prin masarea usoara a scalpului cu degetele si clatirea cu apa. O data pe saptamana este suficient. Există două tipuri principale de exfoliant pentru scalp: mecanic si chimic.

In plus, restul de la cafea poate fi folosit ca exfoliant pentru scalp, prin amestecarea cu ulei si masarea cu o perie exfolianta de silicon. Acest tip de masaj poate curata profund si creste circulatia sangelui, reduce stresul si tensiunea. Exfolierea regulata poate preveni sau ameliora caderea parului si matreata.

Cu toate acestea, unele afectiuni ale scalpului, cum ar fi eczema, dermatita seboreica sau psoriazisul, pot face scalpul sensibil la exfoliere, ceea ce poate duce la iritatii si inflamatii suplimentare. In aceste cazuri, este recomandat sa consultati medicul inainte de utilizarea unui scrub.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare