Coafuri

#par #tunsori #coafura #stil

Tunsori si coafuri pentru iarna 2009-2010

Fie ca esti la zi cu ultimele noutati luate direct de pe podium, fie ca nu te consideri o impatimita a modei sau un soi de trendsetter dependent de shopping, crezi cu tarie ca parul tau trebuie sa arate mereu bine, ingrijit si tuns conform stilului care te defineste. Astfel, ne-am gandit sa te informam cu privire la noile tendinte in pentru sezonul rece al anului 2009 . Te invitam sa deschizi catalogul si sa-ti alegi tunsoarea cea mai potrivita pentru tine.

Pentru inceput trebuie sa stii ca in sezonul toamna-iarna 2009, hair-stilistii de top au trasat cateva linii generale asupra lungimii, formei si taieturii tunsorilor care sa avantajeze fiecare forma a fetei, ajungand la patru stiluri generale:
• Bobul simplu;
• Cropped bob;
• Tunsoarea ;
• Parul lung

Bobul simplu
Tunsoarea bob a in mare trend anul trecut si se pare ca a revenit si anul acesta in revistele de hair-style. Din ce in ce mai multe vedete atat de pe taramurile autohtone, cat si din afara granitelor au optat pentru o schimbare de look prin intermediul acestui gen de tunosare indrazneta si feminina in acelasi timp.
Astfel, daca esti deja familiara cu acest si bob-ul este tunsoarea cu care te-ai obisnuit si pe care o adori, de ce sa nu incerci si noile variante ale acesteia si anum Cropped Bob-ul sau Pixie Bob.

Cropped Bob
Spre deosebire de bobul clasic, stilul „cropped” propune o linie a parului mai pronuntata, asimetrica, compusa din mai multe franjuri care incadreaza fata pana la nivelul nasului. Tunsoarea aleasa de Paris Hilton sau Katie Holmes sunt exemplele cele mai clare de Cropped Bob.
Spre deosebire de cel clasic, stilul cropped este mai usor de aranjat. Dimineata cand te trezesti nu trebuie decat sa-ti treci mainile prin par pentru un look mai ciufulit si sa aplic putin fixativ. Simplu si rapid, nu?

Tunsoarea Pixie
Daca esti plictisita de bob-ul clasic, iti propun sa incerci ceva si mai extrem decat stilul cropped, si anume tunsoarea pixie. La fel ca si in cazul bobului cropped, stilul pixie este usor de intretinut si este dedicat in special femeilor ocupate, de cariera care nu doresc sa petreaca mult timp in fata oglinzii pentru a-si aranja parul. Si pentru a da un plus de originalitate tunsorii tale, poti alege pentru un breton filat si dat intr-o parte. Ia exemplul Rihannei sau al Keirei Knightley.
Tine cont insa, oricare ar fi alegerea ta, bob clasic, cropped bob sau tunsoarea pixie, acest tip de tunsoare necesita o atentie deosebita ingrijirii parului. Cu cat acesta este mai stralucitor si mai natural, cu atat va arata mai bine.

Parul lung
Daca nu te simti inca pregatita sa faci o schimbare atat de drastica si iti este greu sa te desprinzi de parul tau care te-a chinuit mult pana sa ajunga la lungimea dorita de tine, nu trebuie sa disperi. In sezonul rece ai posibilitatea de-ai reda stralucirea de care are nevoie.
• Drept;
• Ondulat;
• Chignon;
• ;
In acest sezon se poarta foarte mult parul lung, drept, cu o carare pe mijloc. Ce poate fi mai simplu de atat? Il pieptani, trasezi o carere pe centru si il lasi liber pe spate. Obtii astfel un look modern, o aparitie sexy atat in timpul zilei, la serviciu, cat si seara, la o o cina romantica.
Daca totusi nu esti adepta parului lins sau parul tau nu vrea sub nicio forma sa stea potolit si prinde onduleuri greu de domolit, poti opta pentru o tunsoare cu bucle lejere, asimetrice. De aranjat este foarte usor: fie optezi pentru spuma si fixativ pentru a evidentia buclele, fie le uniformezi cu ajutorul bigudiurilor speciale.
Cocul Chignon. Trebuie sa stii ca in acest sezon, vedeta de pe podium a fost chignon-ul asimetric. Chignon-ul este de fapt un tip de coc ce se realizeaza inspre baza gatului. Noutatea acestui sezon este faptul ca acesta poate fi creat asimetric sau pozitionat spre varful capului. Poate fi purtat strans sau lejer pentru a obtine un look feminin, in tendinte.
Pentru a crea un chignon, tot ce trebuie sa faci este sa prinzi parul intr-o coada de cal, sa-l rasucesti in jurul bazei si sa il prinzi cu ace de par sau alte accesorii dorite de tine. Pentru un plus de volum si textura, poti opta pentru un chignon mai lejer, ciufulit un pic. Tu decizi cum sa pozitionezi chignon-ul asimetric, daca sa-l faci mai sus sau mai jos si este la fel de chic atat in timpul zilei, la serviciu, cat si seara in oras. Pentru un plus de extravaganta, poti tapa putin parul din crestetul capului inainte de a te apuca sa realizezi acest tip de coc.
Stilul ponytail. Coada de cal este o coafura care a fost mereu in tendinte. Nu poti sa dai gres daca alegi stilul ponytail. La fel ca si in cazul chignonului, acest tip de coafura poate fi adoptat in varianta simpla, cu parul drept, sau imbogatita cu accesorii sau impletituri. Poti opta sa porti coada mai jos putin sau chiar intr-o parte. Este potrivita pentru orice ocazie si este extrem de usor de realizat
Astfel, fie ca ai parul lung sau scurt, tunsorile si coafurile propuse de hair-stilistii de top pentru acest sezon, de la bobul clasic, cropped si pixie pana la onduleuri, cocuri asimentrici, ponytail si cocurile sculptate te vor ajuta sa creezi un look feminin si extrem de sexy pentru a intamina cu stil sezonul rece.
 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare