Coafuri

#tunsori si coafuri #stil #volum par #trucuri volum par

Trucuri istete pentru mai mult volum al parului

Una din modalitatile cele mai la indemana prin care o femeie isi defineste stilul si frumusetea naturala se refera la modul in care isi aranjeaza parul.

Chiar daca nu te afli printre norocoasele care au un par voluminos natural, poti apela la o serie de trucuri pentru a-ti schimba aspectul coafurii si a-i oferi volum.

1. Gaseste tunsoarea potrivita

Cand mergi la coafor, poti apela cu incredere la sfaturile hairstylist-ului pentru a-ti defini stilul si a gasi un tip de tunsoare care sa iti ofere volum pentru par. Iar daca vrei sa fii cu adevarat multumita, consulta singura revistele de stil sau cauta idei pe internet.

Ca regula generala, trebuie sa ai in vedere ca tunsorile in scari sunt cele care dau volum parului. Alege o tunsoare in scari de lungime medie, pentru ca parul lung isi pierde imediat volumul.

2. Foloseste sampon si balsam de calitate

In cele mai multe cazuri, lipsa volumului se regaseste la parul gras. Pentru ca scalpul secreta o cantitate mare de sebum, iar particulele de praf se acumuleaza mult mai usor in par, podoaba ta capilara va avea de suferit.

Este indicat sa folosesti sampoanele de tip "clarifying", in vreme ce balsamul trebuie aplicat in cantitati mici, doar inspre varfurile parului. Nu uita sa clatesti bine parul.

3. Apeleaza la ajutorul produselor de hair-styling

Daca vrei sa ai o coafura cu volum, care sa reziste peste zi, ai nevoie de cateva produse de hair-styling de calitate. Foloseste o spuma de par cat mai buna sau un spray pentru volum.

Totusi, ai grija sa nu cazi in cealalta extrema, pentru ca produsele de acest tip contin ingrediente care ingreuneaza parul.

4. Invata cum sa foloseste uscatorul de par si celelalte instrumente de coafat

Dupa ce ti-ai spalat parul, il poti usca cu foehnul, tinand capul in jos. Ca sa nu iti arzi parul, dar si pentru a evita productia de sebum, foloseste un foehn cu dispozitiv de aer racoros.

Te poti ajuta si de o perie mare rotunda, pentru o coafura plina de volum.

Daca tot vrei sa investesti intr-un set perii, ia in calcul ca cele din par natural sunt cele mai bune. Acestea distribuie sebumul uniform, chiar pana la varfuri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare