Coafuri

#par lung #turcuri istete #par mai lung

Trucuri istete pentru a-ti face parul sa para mai lung

Nu de putine ori ai incercat mii si mii de metode pentru a-ti face parul sa creasca, fara sa stii ca rezultatul maxim pe care il poti obtine este sa il faci sa para astfel. Lungimea parului si modul in care el arata nu sunt decat iluzii ale ochiului, iar un bun specialist in aranjarea parului ar trebui sa fie un magician al privirii.

Daca iti doresti ca suvitele tale sa para cat mai lungi, incearca urmatoarele trucuri istete. Ai putea fi suprinsa de rezultat!


1. Tunsoarea perfecta


Profesionistii sustin ca o tunsoare potrivita iti poate face parul sa para cu pana la 5 centimetri mai lung decat este el in realitate. Solicita la salon sa ti se faca trepte discrete, care sa se "camufleze" in restul podoabei capilare. Daca te tunzi in scari bine definite, parul tau va parea mai scurt si mai des.

Astfel, pentru o iluzie reusita a lungimii, ai nevoie de o tunsoare fluida, cu varfuri sculptate discret, in niciun caz delimitate vizibil.


2. Intretinerea varfurilor


Chiar daca pare absurda ideea sa iti tai varfurile des cand de fapt iti doresti un par mai lung, aceasta este singura cale de a oferi iluzia pe care ti-o doresti. Cand firele de par se deterioreaza, ele se rup si dau un aspect inestetic parului.

Cand indepartezi partea lipsita de cuticula (cea despicata), firul va continua sa creasca sanatos, in loc sa se imparta in doua in directia radacinii.


3. Uscarea exagerata


Uscatorul de par aduce mai multe deservicii podoabei tale capilare: caldura excesiva usuca parul, pana in punctul in care il topeste (la modul propriu). Cand te usuci mai mult decat este cazul (pana observi ca firele se electrizeaza si se ridica in aer), nu doar ca ii afectezi supletea si sanatatea, ci il faci sa para mai umflat si mai scurt.


4. Intinderea


Foarte multe femei au senzatia ca parul lor va parea mai lung daca il intind tacticos cu placa de par. Stilistul american Van Clarke dezminte informatia, sustinand ca un par lipsit de volum nu va da niciodata senzatia de "par lung".

Cand suvitele sunt tunse corespunzator, radacinile usor ridicate confera aspectul unei coafuri mai fluide.


5. Cararea pe mijloc


In fine, cararea pe mijloc este utila in crearea iluziei de par mai lung. Daca o porti in lateral, ea va distribui grosimea parului pe o singura parte, stirbind din lungimea suvitelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare