Coafuri

#indreptare par #keratina #keratina par #tratament cu keratina

Tratamentul cu keratina este benefic in indreptarea parului sau nu?

In materie de infrumusetare industria modei si a produselor de par scot pe piata din ce in ce mai multe tratamente, menite sa ne ajute la restructurarea parului, refacerea acestuia sau pentru a elimina mici imperfectiuni. Unul din aceste tratamente de care amintim acum este tratamentul cu keratina, tratament intens disputant din mai multe motive. Insa pentru a detalia tratamentul este necesar sa intelegem ce este keratina.

 

Keratina este o proteina ce face parte din structura naturala a firului de par alaturi de melanina. Altfel spus atunci cand keratina lipseste, nu exista par. Mai multe detalii despre proteina de keratina gasiti aici.

Atunci cand parul este supus tratamentelor chimice repetate (vopsit cu vopsele cu un continut extrem de ridicat de amoniac, permanent, coafaturi dese, intins cu placa zilnic, etc), parul pierde din keratina, se usuca, devine mai aspru si se rupe mai usor.

Ce este bine de stiut este ca exista mai multe tipuri de tratamente de keratina, iar alegerea celui corect si celui care ti se potriveste trebuie facuta impreuna cu un specialist. Aceste tipuri de tratamente difera de la o marca de produs la alta, unele sunt mai puternice sau nu, iar un specialist te va ajuta cu siguranta sa faci alegerea corecta.

Keratina din tratamentele profesionale restructurante repară firele de păr, umpland golurile din structura firului de par uscat sau degradat, insa nu face acest lucru  în mod permanent (acesta nu este posibil cu niciun fel de altă soluție). Deasemenea Keratina formează o peliculă protectoare în jurul firelor, le catifelează, oferind protecţie şi împotriva influenţelor nocive cum ar fi uscarea cu uscatorul de păr, periere agresivă, razele solare, apa sărată, etc.

Deasemenea trebuie mentionat faptul ca tratamentul de keratina este un tratament restructurant, nu este un intins de par permanent. In mod eronat s-a folosit termenul de Keratina in cazul “keratinei braziliene”, care nu este decat un permanent de indreptat parul, imbogatit cu keratina. Acesta, ca la orice permanent, imediat folosire parul arata mai lucios si drept, dar pe termen lung se degradeaza . Keratina, asa cum spuneam mai sus, este o proteina esentiala in structura firului de par, prin urmare un tratament restructurant cu keratina ar trebui sa inlocuiasca lipsa acestei proteine si sa ii redea parului sanatatea si supletea naturala si nu sa il deterioreze pe termen lung.

Deci cand auziti de “tratamente minune” cu keratina care indreapta parul,ganditi-va de 2 ori inainte de a-l face. Tineti cont ca acestea nu sunt decat tratamente de tipul permanentului, adaptate bineinteles, imbogatite cu diverse substante nutritive, substante care insa nu pot ajuta parul atat de mult in refacerea si redarea sanatatii pe termen lung.

Tratamentul restructurant cu keratina are menirea de a restructura parul, de a inlocui moleculele de proteine de keratina lipsa din structura firului de par, de a sigila parul si de a-l imbraca intr-o pelicula protectoare care da luciu, suplete si catifelare. Ce se poate spune cu certitudine este faptul ca dupa un astfel de tratament, parul devine un pic mai “greu” iar buclele rebele se pot lasa putin, insa un par cret nu va fi drept dupa un tratament restructurant cu keratina.

Tratamentul restructurant cu keratina se recomanda in urmatoarele cazuri:

  • Parul este uscat si degradat
  • Parul este rebel si se electrizeaza repede
  • Parul se rupe usor
  • Parul a fost supus in mod repetat tratamentelor termice (coafat des cu phon sau placa)
  • Parul a fost decolorat in ultima vreme sau vopsit in mod repetat

Printre principalele beneficii dupa un astfel de tratament amintim:

  • Parul este restructurat din interior catre exterior
  • Parul este intens hidratat
  • Pe termen lung parul devine mai rezistent si isi recapata supletea
  • Parul este mai lucios
  • Parul nu se mai electrizeaza asa des si nu mai este rebel
  • Se recapata sanatatea si frumusetea pierduta a parului

Insa pentru cele mai optime rezultate este recomandat ca tratamentul sa fie repetat la o distanta de 2-3 luni si apoi la o distanta de 6 luni. Mai exact se recomanda pentru un par degradat si uscat o medie de 3 tratamente in cursul unui an.

Deasemenea tratamentul trebuie intretinut acasa cu produse speciale. De obicei va puteti cumpara aceste produse direct de la salonul unde ati efectuat tratamentul, cu conditia esentiala ca produsele de intretinere sa fie biologice, fara parabeni sau sulfati. Un sampon normal va deschide cuticula firului de par si se va pierde iar keratina,acesta fiind o molecula foarte instabila. Prin urmare trebuie sa aveti grija ce produse folosit post tratament. Specialistii de la salon stiu cel mai bine ce produse puteti folosi si ce nu.

Un centru specializat in astfel de produse si tratamente este salonul Danilo Lusito Studio – Centro Italiano di Bellezza, sub indrumarea Hairstilistului Italian Danilo Lusito. Acestea a facut studii de tricologie la Verona, unde a studiat tot ce inseamna structura firului de par si problemele care pot aparea, iar tratamentele de Keratina se fac direct de catre acesta, dupa o analiza in prealabil a parului. Acesta va poate recomanda ce vi se potriveste, salonul dispunand de multe alte tratamente pentru par.

Produsele folosite pentru tratamentul restructurant cu Keratina sunt produse profesionale italienesti, biologice, Keratina pura fiind de origine vegetala 100% si inlocuieste cu succes keratina pierduta din par si deasemenea este imbogatita si cu diverse uleiuri esentiale cu rol de hidratare intensa. Samponul si masca atat folosita in salon cat si cea care poate fi recomandata pentru uzul dvs personal acasa sunt tot biologice 100% . Nu contin parabeni, conservanti daunatori firului de par si cel mai important nu contin SULFATI.

Deci daca aveti parul uscat si degradat si doriti sa ii redati supletea si frumusetea pierduta va recomandam cu incredere un astfel de tratament restructurant cu Keratina si salonul Danilo Lusito Studio care te va ajuta sa obtii cele mai bune rezultate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului