Coafuri

#atragatoare #par lung

STUDIU Parul lung te face mai atragatoare si mai senzuala? Afla daca este un mit

Crezi ca barbatii sunt mai atrasi de femeile cu parul lung? Exista femei care prefera parul scurt pentru ca il considera comod, versatil si frumos, pe de alta parte, unele fete gandesc diferit si cred ca parul lung atrage privirile barbatilor.

 

In cele din urma, stiinta a dat un raspuns ferm la aceasta credinta si, printr-un studiu, a clarificat daca este un mit sau o realitate sa crezi ca parul lung te face mai sexy.

De ani de zile, aceasta credinta a fost sustinuta si uneori influenteaza decizia unei fete de a experimenta o tunsoare pixie sau bob, stiluri pe care le abandoneaza in cele din urma pentru ca nu vrea sa treaca neobservata. Cu toate acestea, un studiu a oferit date importante pe aceasta tema, informatii care iti vor schimba complet modul in care gandesti de acum inainte.

O cercetare realizata de Scandinavian Journal of Psychology a subliniat faptul ca lungimea parului unei femei nu ii afecteaza atractivitatea, adica este un mit ca parul lung te face mai sexy, punand astfel capat acestui stereotip de gen si credintei despre senzualitatea femeilor.

In cadrul acelui studiu, barbatii intervievati au declarat ca sunt mai atrasi de femeile cu parul scurt, argumentand ca acestea par mai sincere si mai amuzante. Cu toate acestea, alte cercetari pe acelasi subiect au descoperit ca unii barbati sunt mai atrasi de fetele cu parul lung, deoarece le considera sanatoase si independente.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare