Coafuri

#urme de aur #stiinta #par

Stiai ca parul tau poate contine urme de aur? Iata ce spune stiinta si la ce poate fi folosit aurul din par

 

Parul uman ar putea contine urme de aur. Prin urmare, daca ai o programare la salon, pregateste-te cu o punga si nu mai lasa parul acolo. Ia-l cu tine, acasa. Cu atat mai mult daca vei taia centimetri buni din lungimea parului. Potrivit Mental Floss, exista sanse foarte mari ca suvitele tale luxuriante sa contina, de fapt, urme de aur. 

Parul tau ar putea contine aur. Ce spun oamenii de stiinta

In timp ce Leon Studio One raporteaza ca parul este compus in principal din carbon (50%), oxigen (21%), azot (17%), hidrogen (6%) si sulf (5%), se stie ca si aurul s-a alaturat increngaturii periodice de elemente. Se intampla mult mai multe lucruri in interiorul firelor de par decat ai fi crezut.

Si, desi bebelusii umani sunt pretiosi in sine, BBC Science Focus Magazine relateaza ca parul bebelusilor poate avea concentratii mai mari de aur decat cel al oamenilor in varsta. Se pare ca acesta ajunge in parul bebelusului prin laptele matern. 

Asta nu inseamna, totusi, ca scalpul tau este un gheizer El Dorado care arunca bogatii si averi in abundenta ilustra si stralucitoare. Ar fi prea frumos sa fie adevarat. Atunci cand aurul apare in parul tau, acesta se prezinta sub forma de nanoparticule, care sunt uimitor de mici, explica Science Node. Prin urmare nu te astepta sa mergi cu parul tau la amanet si sa pleci de acolo cu buzunarele pline de bani.  

La ce poate fi folosit aurul din par?

Este clar ca in par exista o cantitate mult prea mica de aur si nu vei putea sa il folosesti pentru a-ti acoperi creditele sau pentru a achizitiona masina la care visezi. Insa, potrivit stiintei, particulele de aur care apar in mod natural in parul uman ar putea avea diverse alte utilizari in forma lor bruta/extracteaza, inclusiv in domeniul electronic, al senzorilor, al experimentelor in medicina si chiar al tratamentului cancerului, conform Science Node. 

Avand in vedere ca aurul apare in par doar ca oligoelement (in cantitati mai mici de 100 de parti la milion), nu putem face prea multe cu el deocamdata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului