Coafuri

#greseli spalare par #spalare par #cadere par #greseli #sfaturi spalare par

Spalarea parului: top 3 greseli pe care si tu le faci! Renunta la ele sau vei ramane fara par

Spalarea parului poate parea un lucru banal pentru multe femei. Insa, cu toate acestea, multe dintre noi facem greseli uriase, ce duc in cele din urma la caderea parului. Iata care sunt greselile pe care si tu le faci, si la care trebuie sa renunti daca nu vrei sa ramai fara par.

1. Te speli zilnic pe cap

Spalatul zilnic pe cap este daunator si pentru piele si pentru par. Chiar daca iti doresti ca parul tau sa fie zilnic stralucitor si voluminos, evita sa te speli foarte des. Specialistii iti recomanda sa te speli de doua ori pe saptamana daca ai parul subtire si fin. In schimb, daca au parul ondulat si gros, este recomandat sa te speli o singura data pe saptamana.

In momentul in care te speli foarte des, te vei confrunta cu uscarea scalpului si chiar cu iritatii. De aici si pana la aparitia matretii este un singur pas. In plus, iritatiile duc la pierderea podoabei capilare.

2. Iti infasori parul in prosop

O alta greseala pe care multe femei o fac este infasurarea parului in prosop, dupa spalare. Evita sa iti tii in prosop mai mult de doua-trei minute dupa ce ai iesit din dus. Strângând parul in prosop, il vei priva de aer si se va incurca, iar asta duce la cosmarul oricarei femei: caderea parului.

Sterge asadar parul cu ajutorul unui prospo, cu delicatete, prin tamponare. Nu il agresa si nu priva scalpul de aer.

3. Folosesti balsam pe toata lungimea parului

O alta gresala frecventa este utilizarea balsamului pe toata lungimea parului. Balsamul duce la ingrasarea mai rapida a parului, si odata cu aceasta, la pierderea din stralucire. Asadar, foloseste balsam doar la varsfuri, evitand pe cat posibil contactul acestuia cu scalpul.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare