Coafuri

#par #raze solare #protejare par #protejarea culorii parului

Protejeaza-ti culoarea parului de razele soarelui!

Vremea frumoasa din timpul verii te imbie sa mergi la plaja, la piscina sau in drumetii la munte, insa razele puternice ale soarelui pot fi adevarati "dusmani" pentru culoarea parului tau. Iata cateva ponturi care te pot ajuta sa iti mentii culoarea parului vie si stralucitoare pe toata durata anotimpului estival.


1. Poarta palarii sau esarfe

Supraexpunerea la soare este principala cauza a deteriorarii parului pe durata verii. Insa, daca iti doresti ca parul tau sa isi pastreze aspectul sanatos si stralucirea, este indicat sa il protejezi de razele soarelui, mai ales in perioada "de foc", cuprinsa in intervalul 12.00-16.00. Asadar, foloseste palarii sau esarfe care sa-ti acopere parul si sa il fereasca de radiatiile UV si caldura excesiva. Astfel, culoarea parului tau se va mentine vie o perioada indelungata de timp.


2. Fa dusuri reci

Specialistii recomanda ca temperatura apei, in timpul spalarii parului, sa fie cat mai scazuta. Astfel, este indicat sa clatesti parul cu apa rece, astfel culoarea va ramane stralucitoare si nu vei avea probleme cu deteriorarea lui.


3. Foloseste balsam de par

Din cauza caldurii, parul tau se poate usca cu mai multa usurinta decat in mod obisnuit, de aceea este recomandat sa folosesti balsam la fiecare spalare. De asemenea, o solutie benefica pentru a pastra stralucirea parului este folosirea samponului uscat, care ii va reda parului aspectul curat si placut.


4. Nu lasa parul sa se incurce

Incercarea de a-ti descurca parul poate afecta structura si culoarea acestuia. Pentru a evita deteriorarea parului, este indicat sa il tii prins intr-o coada de cal, mai ales atunci cand mergi la piscina sau la mare si intri in apa.


5. Evita uscatoarele de par

Parul tau are parte de suficienta caldura de la soare, astfel ca folosirea uscatoarelor de par nu va face decat sa deterioreze si mai tare firul de par si ii va lua din stralucire. Pentru a preveni decolorarea parului, este recomandat sa il lasi sa se usuce in mod natural si sa eviti pe cat posibil folosirea aparatelor pentru iingrijirea parului.

Sursa foto: thefitindian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului