Coafuri

#primavara #masca de par #par

Pregateste-ti parul pentru sezonul cald

Dupa fiecare iarna, parul poate fi uscat, sensibil si lipsit de volum si stralucire. Afla cum sa-ti pregatesti parul pentru sezonul cald.

Chiar daca ti-ai ingrijit parul cu strictete in aceasta iarna, sosirea primaverii poate aduce cateva surprize neplacute. Caldura, vantul si umezeala iti pot afecta parul in mod neplacut.

Afla cum sa-ti ingrijesti parul primavara, pentru a avea parte de volum, stralucire si par sanatos in sezonul cald.

Un pericol permanent pentru sanatatea si aspectul parului, uscatorul de par poate face ravagii mai mari primavara. Evita foehn-ul si usuca-ti parul in mod natural pentru a-i asigura mai multa protectie impotriva schimbarilor la care va fi supus primavara si vara.

Revitalizeaza-ti parul in acesta primavara tinand cont de pericolele cele mai mari pentru aspectul parului tau si incercand mastile naturale de protectie.

 

Dusmanii parului primavara

 

Umiditatea

 

Dupa iarna uscata, aerul umed al primaverii face parul sa atarne lipsit de volum. Parul drept este cel care sufera cel mai mult la instalarea sezonului cald.

Indiferent de textura naturala a parului tau, primavara nu este momentul cel mai potrivit pentru a-l coafa intr-un mod complet diferit de tendinta lui naturala.

Pentru a combate electrizarea parului, usuca-l prin tamponare cu un prosop. Nu il freca cu prosopul si nici nu-l supune jetului de aer fierbinte al uscatorului de par, ambii fiind factori ce favorizeaza despicarea varfurilor.

 

Vantul

 

La sosirea primaverii, vantul puternic afecteaza structura parului. Pentru a-l proteja, poarta-l prins cu clame sau acopera-l cu o esarfa atunci cand stii ca vei petrece mult timp in aer liber.

 

Caldura

 

Dupa temperaturile reci ale iernii, caldura primaverii favorizeaza si ea formarea varfurilor despicate.

Pentru a-ti proteja cel mai bine parul, usuca-l in mod natural. Cand este aproape uscat, foloseste uscatorul de par la setarea de "aer rece".

 

Masti naturale de par pentru primavara

 

Masca de par cu ulei de masline

 

Uleiul de masline extra virgin este una dintre solutiile naturale care iti sunt la indemana pentru revitalizarea parului tau.

Incalzeste cateva linguri de ulei de masline pana acesta devine caldut, nu fiebinte! Aplica apoi uleiul pe par si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute inainte de a-ti spala parul.

 

Masca de par cu miere de albine

 

Mierea de albine iti poate hrani parul si ii poate reda stralucirea speriata de aerul uscat si temperaturile scazute ale iernii.

Dizolva o lingurita de miere in jumatate de litru de apa. Dupa ce te-ai asigurat ca mierea s-a dizolvat complet, aplica amestecul pe parul proaspat spalat.

Usuca apoi parul cu un prosop si observa efectul benefic al mierii.

 

Masca de par cu otet de mere

 

Otetul de mere are un efect pozitiv rapid asupra parului degradat si lipsit de stralucire. Otetul este recomandat mai ales pentru parul gras, dar are un efect benefic asupra tuturor tipurilor de par.

Dizolva jumatate de lingurita de otet pentru fiecare ceasca de apa si aplica amestecul pe parul proaspat spalat. 

Nu aplica niciodata otetul nediluat pe par, deoarece mirosul te va urmari apoi pana la urmatoarea spalare cu sampon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare