Coafuri

#ingrijire par #par ondulat #stil #par cret #ingrijire par cret

Parut cret: cum il intretii corect

Daca ai parul cred sau ondulat trebuie sa stii cum sa il ingrijesti pentru a avea un aspect elegant. Atunci cand nu este ingrijit corespunzator, parul cret se poate pleosti sau poate avea un aspect electrizant.

De asemenea, produsele de ingrijire corespunzatoare sunt de asemenea necesare pentru a obtine parul cret perfect.

Iata ce trebuie sa stii:

Sampon. Samponul potrivit pentru parul cret ii ofera acestuia vitaminele si nutrientii necesari pentru un par frumos si voluminos. In plus, parul va fi mai stralucitor, radacinile sanatoase si varfurile puternice si nedespicate. Persoanele cu par cret trebuie sa se spele pe par de doua ori pe saptamana.

Spalarea mai deasa a parului cret il va secat de uleiurile naturale care hranesc firul de par. In plus parul isi va pierde stralucirea si volumul. De fiecare data cand te speli pe par trebuie sa aplici si un balsam hranitor de par. De asemenea, de mare ajutor sunt si balsamurile care nu necesita clatire.

Perii. Daca ai parul cret este recomandat sa eviti periile si pieptenii desi. Acestea pot dubla volumul parului, care va avea un aspect inestetic si nici nu se va mai aranja bine. Este recomandat sa folosesti perii rare, care ajuta si la prevenirea ruperii parului.

Descurcarea parului. Acest pas este foarte important daca ai par cret. Cel mai bine este sa il descurci la dus. Dupa ce ai samponat parul, aplica un balsam hranitor apoi piaptana bine parul, incepand de la radacini pana la varfuri. Lasa apoi balsamul sa actioneze cateva minute, dupa care clatesti. Nu descurca niciodata parul atunci cand este uscat, doarece se va rupe si va avea un aspect inestetic.

Uscare. Persoanele cu parul cret trebuie sa evite uscare parului cu uscatorul. Cel mai bine este sa lasi parul sa se usuce de la sine. De asemenea, evita sa periezi parul atunci cand este umed deoarece se poate rupe foarte usor. Usuca parul cu un prosop.

Produse de ingrijire. Pentru parul cret este recomandat sa folosesti produse de ingrijire cu ingrediente hranitoare. De asemenea, dupa spalare, poti aplica pe par si o spuma modelatoare care vaconferi parului rau bucle atragatoare. Pentru parul cret de mare ajutor sunt si serurile care confera parului stralucire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare