Coafuri

#par puternic # par sanatos #ingrijire par

Obiceiuri simple pentru un par sanatos si puternic

In noul an ai oportunitatea de a incepe cu forte proaspete si o minte setata pe obiective clare, care sa-ti aduca doar o stare de bine. De pe lista de rezolutii nu trebuie sa lipseasca planurile care privesc sanatatea, fie ca este vorba de piele, alimentatie sau par. Daca pandemia te-a tinut departe de saloanele de frumusete nu este cazul sa-ti faci griji. Sanatatea parului tau este puternic influentata de obiceiurile zilnice si de felul in care ai grija de organismul tau. Iata cateva aspecte de care sa tii cont in fiecare zi:

 

Cunoaste-ti parul inainte de toate

Pentru a putea lua masuri in ceea ce priveste anumite probleme de care poate suferi parul tau, trebuie sa cunosti cateva detalii esentiale:

  • tipul de par si textura;
  • tipul scalpului;
  • predispozitia la dereglari hormonale;
  • cat de des te speli si ce efecte observi.

Acestea sunt cateva lucruri care te vor ajuta sa stabilesti ce produse trebuie sa folosesti si ce afectiuni se mai pot ascunde in spatele unor aspecte de ordin estetic. Odata ce iti dai seama cum trebuie sa abordezi problemele cu care te confrunti, poti alege sampoane profesionale care te vor ajuta sa-ti tratezi parul si sa-i redai stralucirea.

Tine stresul la distanta

Anul trecut nu a fost cel mai usor din punctul de vedere al sanatatii psihice. Schimbarile si situatiile fara precedent au afectat intreaga lume si este posibil sa fi resimtit efectele stresului in diferite moduri. Evenimentele foarte stresante pot duce la probleme precum caderea parului, dar si stresul de zi cu zi iti afecteaza podoaba capilara. Cand esti stresata, o mare parte din energia ta este concentrata spre acest scop, iar parul tau va incepe sa arate lipsit de vlaga, volum, se va subtia si se va rupe. Nu doar parul este afectat de stresul resimtit zilnic, oricat de mic ar fi. Incearca, asadar, sa incepi acest an cu mintea limpede, cu optimism si cu o mai buna intelegere asupra acestui subiect atat de controversat - stresul.

Adopta o dieta curata si sanatoasa

Esti ceea ce mananci, iar acest lucru se reflecta puternic si in starea parului tau. Daca nu iti iei suficiente vitamine si minerale din mesele zilnice pe care le consumi, parul tau va incepe sa dea semne care iti pot atrage atentia. Este important sa mananci alimente bogate in fier, precum legumele verzi si sa nu fugi de proteine. Carnea precum cea de pui, de curcan, somonul si tonul sunt resurse importante de proteine, dar si vitamina D -  la fel de importanta pentru par. Inainte de a alege suplimente alimentare, revizuieste-ti dieta si fa alegeri sanatoase in fiecare zi.

Nu sari peste pasii ritualului de ingrijire

Este important sa folosesti samponul potrivit, dar si sa recunosti importanta balsamului si a mastilor hidratante. Balsamul trebuie aplicat la fiecare spalare, evitand zona radacinilor. Foloseste-l de-a lungul suvitelor de par, in special spre varfuri. Balsamul va hrani firul de par, dar trebuie sa-l alegi in functie de nevoile tale. Nu uita ca regulile nu sunt atat de stricte precum par si trebuie sa gasesti ceea ce se potriveste tipului tau de par. Experimenteaza cu produse si tehnici de spalare pana in momentul in care observi imbunatatiri.

Nu exista o reteta fixa pentru toate femeile, dar poti descoperi care sunt cele mai bune metode pentru parul tau prin schimbarile efective pe care le faci in obiceiurile de zi cu zi. Intampina noul an cu bratele deschise si reinventeaza-te.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare