Coafuri

#ingrijire par #stil # ingrijire par varsta # sfaturi ingrijire par

Ingrijirea parului: sfaturi pentru fiecare varsta

Ingrijirea parului este o arta pe care femeile incearca sa o perfectioneze constant. In vreme ce tezaurul de sfaturi din toate directiile nu se epuizeaza niciodata, gruparea lor in functie de fiecare varsta in parte este si ea importanta.

Vedetele sunt intotdeauna puse bine la punct cu ingrijirea parului si stiu ca la 20 de ani primeaza naturaletea, pe cand pragul de 50 de ani este o varsta la care extravaganta devine mai importanta.

Ingrijirea parului la 20 de ani

Ingrijirea parului la 20 de ani iti permite cea mai larga gama de schimbari. Vigoarea organismului iti mentine in mod natural parul puternic si hidratat, deci mai rezistent in fata vopsirilor repetate si a aplicarii nuantelor cat mai indraznete.

Acum este momentul experimentelor de tot soiul, un lux pe care nu ti-l vei mai putea permite mai tarziu. Foloseste intotdeauna un balsam adaptat tipului de par si lasa-ti imaginatia sa zburde libera. Nu te teme sa iti asumi riscuri, aceasta este o perioada de autocunoastere, pe care parul tau o sustine cu brio.

Ingrijirea parului la 30 de ani

Parul tau este inca suplu si rezistent, insa a sosit vremea sa renunti la schimbarile repetate de nuanta. Gaseste culoarea care ti se potriveste cel mai bine, luand in considerare faptul ca podoaba ta capilara va ramane sanatoasa in viitor fara sa schimbi cu mult tonurile sale.

Cateva suvite iluminatoare adauga un plus de dulceata chipului si iti complimenteaza tenul. Foloseste saptamanal cate o masca de par hidratanta si regeneratoare, preferabil preparata in casa din ingrediente naturale. Renunta cat mai des la placa de intins parul si la ondulator.



Foto: instyle.com

Ingrijirea parului la 40 de ani

In acest interval de varsta, ritualul de ingrijire a parului se va concentra in special pe sanatatea podoabei capilare, mai putin pe stilul sau. Suvitele devin mai uscate si mai putin stralucitoare, de aceea vei avea nevoie de tunsori regulate pentru a inlatura varfurile deteriorate.

Incearca sa introduci trepte, breton si lungimi medii in coafurile tale. Nu uita de mastile regeneratoare si de o dieta bogata in nutrienti benefici pentru frumusetea parului si a unghiilor (care contin vitaminele E, A si K).

Ingrijirea parului la 50 de ani

Firele albe devin o problema la aceasta varsta, iar o culoare prea intensa iti poate adauga ani pe chip. Alege sa iti faci suvite cu 2 tonuri mai deschise decat nuanta parului si apeleaza la tratamentele cosmetice pentru a mentine stralucirea suvitelor.



Foto: instyle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare