Coafuri

#balsam de par #atac nuclear #balsam

In cazul unui atac nuclear, orice ai face, nu folosi balsam de par

Tensiunile nucleare din ultima perioada au readus tacticile de supravietuire in centrul atentiei. In cazul unei explozii nucleare, este neaparat important ca, indiferent ce faci, sa nu folosesti balsam de par. 

 

Ar putea parea un pic nebunesc, pentru ca, la urma urmei, este vorba despre prioritatile oamenilor. Probabil te gandesti ca ce rost are sa tii cont de acest lucru daca oricum o bomba nucleara inseamna venirea apocalipsei.

Ei bine, in primul rand trebuie sa speram ca acest lcuru nu se va intampla. Apoi, este important ca in cazul unui accident care nu ne afecteaza direct, insa vantul aduce norul radioactiv in Romania, orice ai face nu trebuie sa folosesti balsam de par. O astfel de explozie sau un accident nuclear are consecinte invizibile si insidioase care persista in urma ei: precipitatiile nucleare.

"Nu folosi balsam in par, deoarece acesta va lega materialul radioactiv de parul dumneavoastra", este unul dintre avertismentele care apar pe site-ul de pregatire pentru dezastre al guvernului american, Ready.gov.

Explicatia este ca, in urma unei explozii nucleare, balsamul de par ar putea face ca micile particule radioactive din aer sa se fixeze cu usurinta in interiorul crapaturilor microscopice care acopera suprafata fiecarui fir de par uman.

"[Parul] se poate desface in timpul zilei ca un con de pin, in crapaturile acestuia putand intra particulele radioactive", a explicat Karam pentru Angus Chen de la NPR.

Daca iti faci griji in privinta asamponului, este important sa stii ca acesta este la fel de sigur ca si sapunul, cu conditia sa fie sampon simplu, nu 2 in 1, care contine si balsam de par.  

Ba mai mult, utilizarea samponului si sapunului este chiar recomandata mai ales daca ai fost prin in exterior de norul sau ploaia radioactiva. Este important in sa nu folosesti bureti, luge sau perii si ca te speli fara ajutorul acestora, deoarece pana si prin cea mai fina zgarietura pot intra particule radioactive.

"Spre deosebire de sampon, balsamurile sunt menite sa ramana in urma pe par", a declarat chimistul in domeniul cosmeticelor Perry Romanowski pentru NPR, iar aceasta caracteristica este motivul pentru care ar trebui sa fim atenti si la utilizarea altor produse lipicioase de ingrijire personala intr-un scenariu de precipitatii radioactive.

"Lotiuni pentru piele sau lotiuni hidratante sau produse cosmetice colorate care au uleiuri si care se aplica pe piele pot atrage praful sau particulele de radiatii din aer ", adauga chimistul.

Prin urmare daca se intampla ce este mai rau si crezi ca pielea sau parul ti-au fost contaminate de praf radioactiv, asigura-te ca te spalati bine, cat mai repede posibil. Si, mai presus de toatem nu intra in panica. 

FOTO: https://theuijunkie.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare