Coafuri

# tundere varfuri despicate #varfuri despicate

Cum sa tunzi varfurile despicate acasa

Tunderea varfurilor despicate poate fi un proces dificil, dar cu cateva instrumente si cunostinte, este posibil sa o faceti acasa. Varfurile despicate pot fi rezultatul expunerii la caldura excesiva, a stilurilor de coafare daunatoare sau pur si simplu a uzarii naturale a parului. Tunderea varfurilor despicate poate ajuta la mentinerea sanatatii parului si la aparitia unui aspect mai ingrijit.

Pentru a tunde varfurile despicate acasa, aveti nevoie de urmatoarele instrumente:

  • foarfece de tuns: Asigurati-va ca aveti foarfece de calitate si bine ascutite pentru a evita zgarierea sau ruperea parului.

  • peria: Periati parul inainte de a incepe sa-l tundeti pentru a elimina nodurile si pentru a-l face mai usor de manevrat.

  • clipsuri de par: Folositi clipsuri(clame) de par pentru a separa parul in sectiuni si pentru a tunde varfurile despicate in mod precis.

Pasii pentru a tunde varfurile despicate acasa:

  1. Curatati si periati parul. Asigurati-va ca parul este curat si uscat inainte de a incepe sa-l tundeti.

  2. Separati parul in sectiuni. Folositi clipsuri de par pentru a separa parul in sectiuni si pentru a tunde varfurile despicate in mod precis.

  3. Tundeti varfurile despicate cu foarfecele. Tineti foarfecele la un unghi de 45 de grade in raport cu varfurile parului si tundeti varfurile despicate cu miscari precise si rapide.

  4. Verificati parul. Verificati parul si asigurati-va ca ati taiat doar varfurile despicate si nu prea mult din lungimea parului.

  5. Periati si aranjati parul. Dupa ce ati terminat de taiat varfurile despicate, periati si aranjati parul pentru a-l pune in ordine.

Este recomandat sa tundeti varfurile despicate cel putin o data la 2-3 luni pentru a mentine sanatatea parului. In cazul in care varfurile despicate sunt un problema recurrenta, este recomandat sa se consulte un specialist pentru a identifica cauzele si a gasi solutii adecvate.

Este important sa retineti ca tunderea varfurilor despicate acasa poate fi un proces dificil si poate necesita un pic de practica. Este recomandat sa incepeti prin tunderea unei cantitati mici de par si sa va asigurati ca aveti foarfecele ascutite si in stare buna. In cazul in care va simtiti nesiguri sau aveti parul foarte lung, este recomandat sa apelati la un specialist pentru a va tunde varfurile despicate.

In plus, exista si alte metode pentru a trata varfurile despicate, cum ar fi utilizarea uleiurilor sau a balsamurilor hidratante pentru a hidrata parul si a evita uscarea si despicarea varfurilor.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare