Coafuri

#ingrijire par # par sanatos #par stralucitor # toamna iarna 2011 #tratamente par

Cum sa-ti pastrezi parul stralucitor in anotimpul rece

Parul sanatos, radiant si rezistent se afla pe lista de dorinte a oricarei femei. Totusi, deoarece produsele din comert sunt ineficiente sau prea costisitoare, ai la indemana cateva ingrediente naturale care te vor ajuta in acest sens. Foloseste-te de aceste produse, astfel incat parul sa iti ramana stralucitor chiar si in anotimpul rece.

 

Cafea


Unul dintre trucurile folosite de catre femeile din intreaga lume pentru a-si pastra parul stralucitor consta in aplicarea unei solutii formate din cafea si apa fiarta.

Fierbe 5 linguri de cafea intr-un litru de apa si clateste-ti parul cu lichidul rezultat. Dupa cateva minute, clateste parul cu apa calda din belsug. Acest pas trebuie facut doar dupa spalarea parului cu sampon.

Atentie! Acest tratament nu este recomandat parului blond.

 

Miere


Desi este lipicioasa si poate la inceput nu pare o solutie prea buna, masca pe baza de miere de albine este un tratament eficient atunci cand vrei sa redai stralucirea parului tau. Amesteca doua linguri de miere cu 200 ml de apa calda si aplica rezultatul pe parul proaspat spalat. Lasa masca sa actioneze 20 de minute, dupa care clateste parul cu apa calda pana cand il simti perfect curat.

 

Ulei de masline


Uleiul de masline pare sa fie un produs universal pentru infrumusetare, iar parul nu face exceptie. Inainte de baie, aplica o masca formata din 3 linguri de ulei de masline si un albus de ou. Lasa produsul sa actioneze timp de 50 de minute, dupa care samponeaza parul si clateste-l cu apa calduta.

 

Bere


Samponeaza parul, clateste-l, dupa care toarna continutul unei sticle cu bere pe toata lungimea parului. Maseaza-ti parul si scalpul, iar dupa 5 minute clateste cu apa calda. Nu trebuie sa iti faci griji deoarece suvitele tale nu vor ramane lipicioase.

 

Suc de lamaie


Sucul de lamaie este recunoscut deja pentru faptul ca intareste firele de par si reduce excesul de sebum de la nivelul scalpului. Un lucru mai putin cunoscut este ca acesta ofera si stralucire firelor de par si le ajuta sa reflecte mai bine lumina.

Amesteca zeama de la o lamaie cu o cana cu apa calda si toarna continutul peste parul proaspat spalat. Dupa cateva minute, clateste parul cu apa calda din belsug.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare