Coafuri

#par #sezon #ingrijire #cosmetica #hidratare #rece #frig #iarna #sanatate #rezistent

Cum sa-ti ingrijesti parul iarna

Vremea rece si capricioasa a iernii poate crea o multime de neplaceri parului tau. De altfel, in aceasta perioada, majoritatea ne confruntam cu parul uscat, fragil sau lipsit de stralucire.

Nu trebuie insa sa te ingrijorezi. Nu exista problema care sa nu aiba solutie cu atat mai putin in ceea ce priveste podoaba ta capilara. Ai mai jos o lista de sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii parul sanatos pe perioada iernii fara batai de cap.


Nu iti spala prea des parul


O greseala comuna pe care o fac majoritatea femeilor este sa isi spele parul in exces. Pe vremurile acestea friguroase atat parul cat si scalpul sunt mult mai expusi factorilor negativi. Cu cat te speli mai des la cap, cu atat devii mai vulnerabil: parul ti se usuca greu, isi pierde din imunitate si cand bagi pheonul in el risti sa-l arzi. Ca atare, este de preferat sa te speli la cap cel mult o data la trei zile.


Foloseste produsele potrivite


Atata timp cat folosesti produsele cosmetice potrivite pentru tipul tau de par, acesta va fi mai sanatos si mai stralucitor. Daca nu stii inca ce tip de cosmetice te avantajeaza mai mult pe tine, vorbeste cu hair-stilistul tau. Avand in vedere ca se ocupa de atata timp de el, va sti ce-i trebuie.


 Nu abuza de uscatorul de par


Folosind in exces phoenul nu faci decat sa contribui la distrugerea firului de par. Incearca macar pe perioada iernii sa te folosesti cat mai putin de uscatorul de par. Atunci cand o faci, ai grija sa-l reglezi la o temperatura mai scazuta. E adevarat ca o sa-ti ia mai mult sa-ti usuci parul cu un jet de aer caldut, dar cu siguranta il vei proteja impotriva efectelor aerului fierbinte si daunator.


Foloseste balsamul cu incredere


O arma puternica impotriva unui par fragil si casant este, fara discutie, balsamul. Avand puterea de-al domoli si de-al face mai usor de pieptanat , balsamul va ajuta la pastrarea unui par sanatos si stralucitor, cu mai putine fire rupte la periaj.


Lupta impotriva electricitatii


Parul cu firul foarte subtire se electrizeaza cel mai usor, mai ales iarna. Aceasta problema nu este insa una fara rezolvare. Tot ce trebuie sa faci pentru a nu lasa electricitatea sa-si faca de cap cu podoaba ta capilara este sa dai cu putin fixativ pe perie inainte de pieptanat si sa periezi parul de sus in jos.


Nu iesi afara cu parul ud


Pe langa faptul ca iti poate afecta grav sanatatea, acest obicei prost iti deterioreaza si parul, dandu-i un aspect uscat si fragil.


Poarta caciula/sapca/palarie


Din acelasi motiv ca cel prezentat mai sus, in sezonul rece este bine sa porti ceva pe cap pentru a te proteja impotriva efectelor negative ale frigului. Ai grija insa, nu purta vreme indelungata o caciula care te strange si care ingreuneaza astfel circulatia sangelui la nivelul scalpului. Alege intotdeauna ceva comod, la dimensiunea potrivita.


Nu te spala cu apa fierbinte


Asa cum o teperatura foarte scazuta poate afecta structura parului, acelasi lucru se intampla si cu o temperatura foarte ridicata. Astfel, nu alege sa-ti speli parul cu apa fierbinte deoarece acesta va deveni mai vulnerabil si mai expus casarii.


Nu folosi placa de intins parul, ondulatorul sau alte aparate de coafat


Firul de par este mai vulnerabil iarna decat in celelalte anotimpuri. Aparatele de coafat ataca structura acestuia, indiferent de situatie, insa efectele negative sunt si mai pronuntate in sezonul rece.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare