Coafuri

#par uscat #balsam #ingrijire

Cum sa-ti alegi balsamul pentru par uscat

Parul uscat este o problema frustranta si comuna majoritatii femeilor. Insa, chiar daca nu detinem controlul asupra cauzelor aparitiei ei, se gasesc o multime de tehnici care sa ne ajute sa luptam cu ea. Alegerea balsamului potrivit ar fi una dintre acestea, iar pentru asta este esential sa stim ce contine un astfel de produs, care ingrediente sunt bune pentru parul nostru si care nu.

O dieta nesanatoasa, slaba in proteine si nutritivi poate duce la uscarea parului, dar in acelasi timp aceasta problema poate aparea si pe un fond genetic. Alte cauze pot fi folosirea in exces a instrumentelor de coafare precum foehn-ul sau placa dar si boli cum ar fi anorexia sau hipotiroidismul.

Sa stabilesti un program de ingrijire a parului este cea mai sigura cale de a rezolva aceasta problema si de a capata look-ul pe care ti-l doresti. Pentru aceasta, este necesar sa urmezi un regim alimentar echilibrat care sa hraneasca parul din interior si sa folosesti cele mai bune produse de par , pentru a-l hrani la exterior.

 

Samponul si balsamul influenteaza cel mai mult parul

 

Samponul si balsamul sunt probabil produsele care influenteaza cel mai mult textura parului, ca atare este indicat sa te asiguri ca in acest segment faci alegerile corecte.

Iar daca, in ceea ce priveste samponul, lucrurile sunt relativ simple tinand cont de faptul ca majoritatea produselor au o formula speciala pentru par uscat , cand vine vorba de balsamul de par, lucrurile se complica putin.

Majoritatea balsamurilor servesc aceluiasi scop ca atare ca este destul de dificil sa deosebesti intre ele pentru a-l gasi pe cel potrivit parului tau.

In general, unanim acceptat este faptul ca balsamul de par cel mai potrivit pentru par uscat este cel pe baza de plante si asta pentru ca are un continut bogat in ulei, cu un impact mai mare atunci cand vine vorba de hidratare.

 

Uleiurile esentiale si vitaminele, ingrediente benefice pentru par

 

Uleiul de masline, argan sau jojoba sunt alegerile cele mai bune pentru hidratarea naturala a oricarui tip de par. Ingredientii activi si nutritivi din aceste uleiuri penetreaza mai bine firul de par, dandu-i un aspect mai sanatos. Astfel, indreapta-ti atentia spre balsamurile de par care contin aceste uleiuri esentiale cum ar fi jojoba, uleiul de masline etc.

Alte ingrediente de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi balsamul de par sunt proteinele si vitaminele. De exemplu, vitamina B este cea mai potrivita pentru parul uscat si deteriorat. Produsele care contin proteine sunt de asemenea recunoscute pentru efectele lor benefice si asta datorita faptului ca imbraca firul de par precum un scut, dandu-i un aspect suplu.                             

De asemenea, iti poti indrepta atentia si spre balsamurile care contin acizi grasi. Acestia se aseamana foarte mult cu uleiurile naturale pe care le produce scalpul si se  absorb foarte repede.

Daca stii ca ai scalpul sensibil este de preferat sa stai departe de produsele de styling care contin alcool. Opteaza mai bine pentru balsamurile organice pentru a evita astfel ingredientele mai dure care iti afecteaza si mai mult radacina parului.

Desi la prima vedere ar parea ca ajuta, produsele pe baza de silicon nu sunt in mod automat bune pentru orice tip de par deteriorat. Acestea pot avea efecte benefice doar daca parul tau este usor deteriorat.

 

foto : www.webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare