Coafuri

#spalare par #ingrijire par

Cum sa ai un par sanatos. Sfatul expertilor

Te-ai gandit vreodata ca pentru a avea parul mai sanatos si mai lung, trebuie sa-l speli zilnic? Toamna, este foarte important sa acorzi mai multa atentie ingrijirii parului, mai ales ca dupa vara, din cauza caldurii si a expunerii la soare, parul are mult de suferit. Dupa sezonul estival parul este mai aspru, mai fragil si, de multe ori, mai greu de coafat.

Iata cum trebuie sa-ti ingrijesti parul in mod corect daca vrei sa fie frumos si sanatos.

Spalare zilnica

Cele mai multe persoane se spala pe cap o data la cateva zile. Insa tot mai multi medici dermatologi sustin ca este esential ca parul sa fie spalat zilnic. Asta, deoarece pielea scalpului, la fel ca pielea de pe restul corpului, elimina sebuum. Se acomuleaza apoi si praf, noxe si alte impurtitati, iar toate acestea duc la afectarea pielii, la astuparea porilor si chiar la caderea parului. Chiar daca nu te numeri printre persoanele care au un par gras, este esential sa nu sari peste acest pas daca vrei sa ai si un par sanatos.

Alegerea produselor potrivite

Un alt lucru extrem de important este alegerea produselor potrivite pentru tipul tau de par.

Samponul este cel mai important produs. Acesta trebuie sa curete foarte bine firul de par, dar in acelasi timp sa fie delicat cu pielea. Daca ai alergii sau alte probleme, inainte de alegerea samponului poti consulta un dermatolog.

Pentru cei fara piele sensibila, alegerea samponului in functie de tipul parului (uscat, gras, etc) este cea mai simpla metoda.

Pe langa sampon este important ca o data pe saptamana sa aplici o masca hidratanta, care sa invioreze parul iar in rest, dupa fiecare spalare aplica putin balsam. Acesta va face mai usoara descurcarea parului, ii va da luciu si un aspect mai placut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului