Coafuri

#ingrijirea parului #par vopsit

Cinci greseli care iti distrug culoarea parului

Cand incepi sa iti vopsesti parul una dintre marile provocari este sa reusesti, apoi, sa mentii culoarea intensa cat mai mult timp. Vopsirile dese nu sunt nicidecum cea mai buna solutie, mai ales ca oricum faci deja, probabil, si alte greseli care iti afecteaza podoaba capilara.

Stii deja ca atunci cand ti-ai vopsit parul este bine sa il speli mai rar sau sa folosesti sampoane uscate, pentru a proteja culoarea. Probabil ai investit deja in produse de ingrijire cu factor de protectie solara si folosesti masti de protectie atunci cand iti speli parul. 

Iata insa cinci greseli care duc la decolorarea parului vopsit, pe care nici nu iti dadeai seama ca le faci.

Nu folosesti balsam de par dupa samponare. Ei bine, ar trebui sa o faci, chiar daca ti-ai spus ca nu este necesar, atat timp cat aplici periodic masti de par. Parul se deshidrateaza foarte mult in timpul vopsirii, iar balsamul il ajuta sa isi revina. In caz contrar, parul va fi foarte uscat si isi va pierde stralucirea si culoarea.

Folosesti uscatorul de par, placa de indreptat sau ondulatorul pe par vopsit? Noroc ca podoapa ta capilara nu are gura sa tipe! Toate dispozitivele de coafat cu caldura fac culoarea sa paleasca si, in plus, ard si mai mult parul deja agresat de chimicalele din vopsea.

Mergi la piscina si obisnuiesti sa nu iti prinzi parul cand intri in apa? Nu e o tragedie, dar culoarea lui va avea de suferit. Apa din piscine este de obicei tratata cu clor, iar acesta functioneaza ca un agent decolorant si va reactiona cu chimicalele absorbite deja de firul de par in timpul vopsirii. 

Folosesti produse de ingrijire a parului care contin sare, sulfati si detergenti? Renunta la ele! Citeste atent etichetele si asigura-te ca formula este cat mai naturala posibil, daca vrei ca culoarea parului tau sa reziste cat mai mult.

Iti usuci parul cu prosopul dupa spalare? Ai grija sa o faci cum trebuie. Nu freca firele de par cu prosopul, pentru ca se vor toci. In schimb, infasoara-ti parul cu un prosop din microfibre si asteapta sa absoarba apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare