„Femeile fac multe greseli cand vine vorba de ingrijirea parului. Trebuie sa-ti cunosti conditia metabolica, in primul rand. Pentru ca tot ce inseamna ingrijire capilara, inseamna doua lucruri. Scalpul nostru si par. Doua lucruri total diferite. Pielea, dupa cum bine stim, este un organ. Pielea capului este mult mai sensibila pentru ca porii sunt in permanenta deschisi. Acolo este in permanenta umiditate si este mult mai sensibila decat multe alte zone. Tocmai de aceea, de la caz la caz, ca nu avem aceeasi conditie metabolica, trebuie folosit ceea ce ii trebuie scalpului tau cu nevoile lui.
Dar inainte de asta trebuie sa cunosti, sa mergi la un medic sau chiar si la noi, ca multi avem cunostintele astea de a identifica anomaliile scalpului. (…) Si prima greseala este ca ne spalam cu orice sau ne spalam cu ce i-a mers bine vecinei. Eu nestiind ce are nevoie pielea mea, daca e sanatoasa, daca e normala, daca are, nu stiu, dermatita, sau altele. Deci prima greseala cea mai fatala, se face de aici, pentru ca de aici pleaca parul frumos, aici e bucataria si in a doua fibra.
Aici la fibra… cum suntem lumea moderna, vrem de toate si le intalnesti pe toate pe aceeasi fibra, pe acelasi par. Intalnesti mai multe texturi, mai multe calitati. Ca sa dau un exemplu: vin fete cu par natural nevopsit, dar totusi decolorat prin suvitare, balayage, de multe ori excesiv, de multe ori supraprocesat. Pai acolo ce sa recomanzi? Ca la radacina-i sanatos, printre ala ars mai ai trei fire naturale sanatoase si e greu. Deci de la an la an e si mai greu sa personalizam un tratament, o rutina de ingrijire, pentru ca ai de toate.
Vrem lucruri complicate, ca suntem moderni, vedem si le vrem si noi, ne complicam si existenta, si automat se complica tot, si rutina, si bugetul, si timpul in salon, si frustrarile. Ca tot ce-i complicat nu aduce liniste. Supraprocesarea asta chimica si termica, tot frecatul asta cu perii, cu toate gadget-urile astea minune, plus un milion de produse care nu fac decat sa usuce, ca si spalatul in exces strica fibra.
Ce vreau sa spun si e mega important sa retinem chestia asta, nu sebumul este dusmanul nostru. Sebumul este cel mai bun lucru. Pentru piele si par. Daca am stii cum sa-l gestionam prin a-l migra de la radacina catre varf sa lubrifieze parul, pai n-am mai avea nevoie de milioanele astea de branduri. Adica ai avea nevoie de ceva de curatare cu PH neutru, sapun, sampon solid, lichid, uscat, cum vrem noi. Si dupa care ceva care sa lubrifieze parul, pentru ca acum toata lumea e anti-sebum.
El trebuie periat ca sebumul sa ajunga cat mai spre varf. Si atunci, aia e masca de par, cea mai naturala, cea mai buna. Fara sebum ni s-ar crapa pielea capului, ni s-ar rupe parul. Degresand in exces acest sebum, adica eliminandu-l, pe langa faptul ca se creeaza acolo dezechilibre la flora aia hidrolipidica, e un filtru de protectie care ne protejeaza, ca altfel ar fi vai si amar de capul nostru. E o intreaga bucatarie acolo la pielea capului. Dar daca am facut praf filmul asta hidrolipidic cu toate aceste produse, se usuca parul. Din cauza degresarii in exces, automat si parul va creste mult mai uscat. Deci este si asta o o greseala cu spalatul in exces. Si inca ceva foarte interesant: Apa e cel mai mare dusman al parului, sa stiti. Nu sebumul, ci apa!”, a spus George Soare pentru Unica.ro.