Coafuri

# spalarea parului #sampon #coafura

Cat de des ar trebui sa-ti speli parul, in functie de culoare si textura

Felul in care iti ingrijesti parul tine nu doar de preferinta pentru un produs sau altul, ci mai ales de textura parului, de specificul scalpului sau de stilul de viata. Nu este suficient sa ai incredere oarba intr-o reclama perfecta la un produs, cum nu este suficient nici sa folosesti un produs o saptamana pentru a decide daca este sau nu bun pentru tine. Iata cateva reguli de aur de la specialisti:

1. Daca faci sport 

... sau fumezi, inoti des, atunci cu siguranta ar trebui sa-ti speli parul mult mai des. Chiar zilnic pentru a scapa de miros sau de iodul din apa de la piscina. Totusi, daca aceste activitati nu se numara printre cele incluse in agenda ta, nu exagera cu spalatul. Nici macar balsamul nu este necesar la fiecare spalare in acest caz. 

2. Daca ai scalpul gras

Nu este o problema majora, spun expertii in ingrijirea parului. Dimpotriva, te scapa de grija hidratarii pielii capului cu alte uleiuri esentiale, asa cum iti propun o multime de produse. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti intervalul optim de a-ti spala parul pentru a nu se ingrasa foarte tare. De obicei, 2-3 zile. 

3. Evita sulfatii 

Acest lucru este important, indiferent de specificul parului tau. Aceste substante sunt extrem de nocive, asa ca ar trebui sa cauti mereu produse care sa nu le contina. Sunt contraindicate mai ales in cazul parului vopsit, cu care sunt si mai agresive. 

4. Daca ai parul fin 

Si in combinatie cu un scalp gras, atunci ar trebui sa te speli cel putin de patru ori pe saptamana. Totusi, spalatul excesiv subtiaza si mai mult firul de par, asa ca samponul uscat si produse din aceasta gama te-ar putea ajuta sa reduci numarul spalarilor. 

5. Daca ai parul cret sau vopsit 

Atunci, felicitari! Poti scapa cu a-ti spala parul chiar si saptamanal. Este valabil si in cazul parului des, cu fir gros sau uscat. Daca totusi stilul tau de viata implica mersul la sala sau fumatul, trebuie totusi sa te speli pe cap de 2-3 ori. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului