Coafuri

#ingrijire par #ingrijire personala #salon de infrumusetare #coafor #tunsori si coafuri #salon de cosmetica

Cat bacsis este necesar sa lasi la salon?

Relatiile pe care le stabilesti cu personalul salonului de infrumusetare pot fi printre cele mai intime conexiuni din viata ta. Cine altcineva iti poate examina cu mai multa obiectivitate si indiferenta parul uscat decat coafeza ta personala? Sau cate persoane din jurul tau au ocazia sa-ti vada linia bikinilor mai des decat cosmeticiana?

Daca nici tu nu stii cat bacsis este normal sa lasi acestor specialisti indispensabili pentru ritualul tau de infrumusetare , nu te ingrijora! Raspunsul il afli chiar acum.

 

La ce se asteapta ei?


Pentru a fi echitabila, ar trebui sa lasi cel putin 20% din costul perceput oficial. Daca ti-ai adus cu tine si prichindelul nazdravan si galagios, care a avut nevoie de multa munca de convingere inainte sa-si lase parul in mana frizerului, mai adauga putin la bacsis.

In plus, daca receptionera te-a programat preferential in ultimul moment, eventual in locul altcuiva, ai grija sa recompensezi gestul corespunzator.

 

Ar trebui sa dai bacsis separat persoanei care-ti spala parul?


Da. Uita de regula restaurantelor si ofera cate un bacsis fiecarei persoane care ti-a oferit un serviciu si iti vei asigura viitoarele programari cu masaj prelungit al scalpului si de ce nu, chiar al umerilor.

 

Ce ii deranjeaza pe stilisti?


Pentru a nu pica in dizgratia persoanelor in mana carora se afla imaginea ta, ai grija sa fii punctuala si nu-ti anula programarea cu cateva ore inainte in cazul saloanelor de buna calitate. Risti sa fii amanata pe viitor.

Nu te prezenta atat de bolnava incat sa tusesti pe tot parcursului ritualului de infrumusetare si adopta pozitia corecta pe scaun pentru o tunsoare reusita, cu capul ridicat si spatele drept.

Nu raspunde la telefon in timpul stilizarii si nu te juca pe laptop. Ofera respect pentru a primi respect.

 

Drepturile tale


In fine, daca nu iti place in mod deosebit sa participi la o conversatie de complezenta cu stilistul tau sau esti intr-o dispozitie nefasta intr-o zi, nu te ingrijora, vei fi inteleasa.

Ai grija doar sa respecti regulile de baza expuse mai sus, pentru o relatie armonioasa si fericita cu cei care iti ingrijesc look-ul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare