Coafuri

#coafura #par cret #ingrijire par cret #coafare par #coafura par cret

Ai parul cret si rebel? Invata cum sa il faci sa se aranjeze superb!

Parul cret are o frumusete aparte si este ravnit de toate reprezentantele sexului frumos cu parul drept. Insa in spatele buclelor adorabile se ascunde misiunea aproape imposibila de a-l mentine mereu aranjat, cat mai putin electrizat si cu suvitele bine definite.

Daca ai parul cret natural, cel mai probabil este si cat se poate de rebel. Iar acest lucru se intampla deoarece suvitele rasucite au nevoie de o ingrijire speciala, pentru a arata mereu senzational. Iata cateva secrete care pot da un “chip” nou podoabei tale capilare!

Foloseste prosopul potrivit dupa spalare

Cea mai mare problema a parului cret este electrizarea. Ea apare atunci cand firele de par se subtiaza, se usuca excesiv si incep sa se deterioreze. Un dusman mai putin evident al suvitelor tale crete este prosopul pe care il folosesti dupa spalare, din cauza frictiunii parului de un materialul aspru.

Investeste intr-un prosop din bumbac organic, mult mai bland cu buclele tale. O alta varianta este sa folosesti un tricou obisnuit , mult mai bland cu podoaba ta capilara.

Utilizeaza balsamul de par la fiecare spalare

Regula de baza pentru un par cret care se aranjeaza frumos este mentinerea unei hidratari optime. Folosirea frecventa a samponului poate conduce la uscarea parului, de aceea este recomandat ca dupa fiecare spalare cu sampon sa utilizezi un balsam de par hidratant, care nu priveaza scalpul de uleiurile protectoare.

Piaptana-te de la varfuri spre radacini

Un secret pretios al femeilor cu parul cret si mereu impecabil este modul in care acestea isi piaptana parul, mai exact de la varful suvitelor pana la scalp, nu invers. Foloseste mereu un pieptan cu dinti lati, niciodata perii dese, mai ales daca suvitele tind sa se incurce usor.

Foloseste produse din aceeasi gama

Loialitatea fata de un brand de produse de ingrijire a parului poate fi extreme de benefica pentru parul tau cret. Foloseste sampon, balsam, seruri hidratante si produse de styling din aceeasi gama, adaptate tipului tau de par, deoarece ele vor actiona la unison, completandu-se reciproc.

Foloseste fete de perna din satin

Fetele de perna din satin fine sunt blande cu parul tau, predispus electrizarii si deteriorarii in contact cu materiale textile aspre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului