Coafuri

# sfaturi ingrijire par #par # par sanatos #ingrijire par

7 obiceiuri pentru un par sanatos, pe care trebuie sa le adopti si tu

Cele mai multe femei sustin ca atunci cand parul lor nu arata si nu sta asa cum isi doresc sunt indispuse si nu se simt la fel de increzatoare ca atunci cand coafura arata impecabil. Atunci cand parul este curat, straluceste de sanatate si este bine aranjat orice femeie se simte mai frumoasa si debordeaza de incredere in propriile forte. Dar podoaba capilara le da multor femei si ceva batai de cap. Parul este supus zilnc la o serie de provocari si de multe ori ajunge sa se subtieze, sa cada, sa arate deteriorat si sa fie imposibil de coafat. Pentru a evita astfel de situatii, adopta un ritual de ingrijire a parului si in cel mai scurt timp te vei bucura de rezultate uluitoare.

Exista cateva obiceiuri pentru un par sanatos pe care trebuie sa le adopti si tu pentru a fi mereu multumita de felul in care arata acesta!

1. Periaza parul inainte sa il speli

Inainte sa iti speli parul este important sa il periezi timp de 60 de secunde. Astfel, il vei descurca, facandu-l mai putin fragil si vulnerabil cand va fi ud si, in acelasi timp, vei distribui uniform toate uleiurile naturale necesare pentru un par sanatos.

2. Aplica corect balsamul

Aplica balsamul de la mijlocul firelor de par spre varfuri, apoi revino si maseaza cu balsam si scalpul. Este important ca scalpul sa fie bine hidratat. Lasa balsamul pe par cel putin 1 minut inainte de a-l clati.

3. Fa-ti masti pentru par

Pentru ca parul si scalpul sa aiba parte de hidratarea corespunzatoare, foloseste masca de par cel putin o data pe saptamana. In cazul in care folosesti ustensile cu aer cald pentru coafat, poti apela mai frecvent la masti pentru par.

4. Dieta echilibrata

Pentru ca parul este format in mare parte din proteine, este important sa ai si o dieta alimentara echilibrata cu alimente bogate in proteine. Pestele, carnea, ouale, fasolea ar trebui sa faca parte din dieta ta. Tot pentru a avea un par cat mai frumos include in dieta ta si fructe de padure, spanac si avocado alaturi de orice alte produse bogate in vitaminele C si E, care incurajeaza producerea de colagen.

5. Elimina stresul

Obiceiurile aparent minore fac diferenta! Respira adanc, pentru ca in acest fel eliberezi stresul, unul dintre cei mai mari dusmani ai parului frumos si sanatos.

6. Spala-te cu apa calduta

Apa fierbinte poate sa irite pielea capului si sa slabeasca firul de par. Atunci cand te speli pe cap, lasa apa la o temperatura ceva mai scazuta. La final, poti clati parul cu apa rece pentru ca astfel cuticulele se sigileaza, iar parul capata stralucire.

7. Dormi pe fete de perna din matase

Expertii in frumusete recomanda acest nou truc pentru sanatatea parului: pernele de matase. Acest tip de material este singurul care protejeaza firul de par, care nu se va rupe la fel ca atunci cand dormi pe fete de perna din alte materiale.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare