Coafuri

#tunsori #coafuri #taiere par #tundere par #secrete tundere par

7 lucruri pe care nu le stiai despre taierea parului

Parul este unul dintre atuurile cele mai importante ale unei femei. Cu cat arata mai bine, cu atat podoaba capilara devine o adevarata arma de seductie. Insa atunci cand vine vorba de ingrijire, esti tentata sa cazi in plasa unor sfaturi din batrani, care nu se dovedesc tocmai utile.

1. Tunsul des nu face parul sa creasca mai repede

Multi sunt de parere ca taierea regulata a firelor de par va modifica viteza de crestere sau textura de ansamblu. Insa nu este adevarat! Si asta intrucat varfurile firelor de par nu afecteaza foliculii din scalp care determina cat de repede si cat de mult creste parul. Singurul avantaj al taierii regulate a parului este ca acesta va avea un aspect mult mai sanatos.

2. Tunde-te in functie de textura parului

Atunci cand decizi sa iti tai parul trebuie sa tii cont de cat de des sau de rar este. Un par ondulat arata mai bine daca este taiat in trepte, in vreme ce unui par drept i se potrivesc mai bine tunsorile filate.

3. Nu te spala pe cap inainte sa te tunzi

Cei mai multi sunt de parere ca atunci cand mergi la coafor trebuie sa ai parul perfect curat. Insa cu un par matasos va fi mai greu de lucrat, deoarece va zbura pur si simplu din foarfeca. In plus, oricum te vei mai spala o data pe par dupa tuns.

4. Parul nu se tunde ud

Un par natural se tunde mai usor atunci cand este uscat. Sunt insa si stilisti care prefera sa il umezeasca atunci cand se apuca de tuns.

5. Voluntar pentru viitorii stilisti

Daca nu vrei sa dai prea multi bani la coafor, cauta pe internet saloanele la care lucreaza ucenici. Poate ti se va parea riscant sa te lasi pe mana unui neprofesionist, dar vei avea surpriza sa iesi cu o coafura foarte sic.

6. Parul scurt nu e mai usor de ingrijit

Daca ti-ai imaginat ca persoanele cu par scurt au mai putin de lucru cu podoaba lor capilara afla ca te-ai inselat. De fapt, un par scurt necesita mai multa atentie pentru a-l mentine in forma. In plus, vei fi nevoita sa treci mai des pe la salonul de infrumusetare.

7. Varfurile despicate trebuie taiate

E important sa tai varfurile de par despicate cat mai rapid pentru ca altfel parul risca sa se deterioreze pe toata lungimea lui.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului