Cele mai citite despre trichineloza

Trichineloza: atentie la carnea de porc

Trichineloza este o zoonoza (boala transmisibila de la animal la om) provocata prin consumul carnii crude sau preparate de la animalele contaminate cu Trichinella, un nematod parazit inchistat in celulele musculare.

Unde verificati carnea de porc

De Craciun, traditionalii carnati si friptura de porc nu lipsesc de pe masa nici unui roman. Ca sa nu riscati sa va imbolnaviti, cumparati carne din unitatile autorizate sau solicitati un examen

Trichineloza: de ce trebuie analizata carnea

In sezonul rece, in special in apropierea sarbatorilor de Craciun, trichineloza este una dintre cele mai de temut afectiuni. Cauzata de infectia cu viermii Trichinella spiralis, aceasta afectiune provoaca simptome severe.

Cele mai noi despre trichineloza

Ce trebuie sa stie romanii despre taierea porcului. Cand si cum pot fi sacrificati porcii de Craciun crescuti in curte, potrivit ANSVSA

Sacrificarea porcilor de Craciun este una dintre cele mai importante traditii romanesti. Cei care stau la sate, in saptamana de dinainte de Craciun, sacrifica porcul.

Soriciul, intre delicatesa, beneficii pentru sanatate si risc de imbolnavire. Cat sa consumi pentru a nu deveni un pericol pentru organism

Soriciul este una dintre delicatesele de pe masa de Craciun. Acest aliment traditional si absolut delicios are numeroase beneficii pentru sanatate, daca este consumat cu moderatie. In caz de exces poate preenta un risc crescut de imbolnavire.

ANSVSA - controale dure in locurile unde se comercializeaza carne de porc

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va demara incepand de astazi controale dure un locurile in care se comercializeaza carne de porc si produse specifice sarbatorilor de Craciun.