Toamna in gradina

#activitati gradinarit toamna # gradina toamna #gradina #toamna

5 lucruri pe care le poti face toamna in gradina

Toamna trebuie sa acorzi o atentie deosebita gradinii, daca vrei ca anul urmator sa te bucuri de recolte bogate. Iata 5 lucruri pe care este obligatoriu sa le faci in aceasta perioada in gradina.

1. Pregateste solul pentru primavara! Aplica un strat generos de compost pe terenul pregatit pentru iernare. Acesta il va umple de substante nutritive, benefice plantelor.

2. Seamana flori si legume pentru primavara. Toamna este momentul perfect pentru a planta legume precum usturoi si ceapa pentru primavara, dar si flori cu bulbi precum zambile, lalele sau branduse.

3. Protejeaza plantele ce raman peste iarna in gradina. Adauga in jurul acestora un strat generos de mulci, pentru a le feri de inghet. Totodata, plantele precum trandafirii este recomandat sa fie invelite cu o folie de plastic, avand insa grija ca aerul proaspat sa patrunda in aceasta, pentru a preveni formarea umezelii ce duce in timp la aparitia mucegaiului.

4. Continua culesul legumelor si fructelor ramase in gradina: mere, gutui, pere, sau cartofi, morcovi, dovlecei, dovleci, fenicul, etc.

5. Continua sa uzi plantele ramase in gradina si gazonul. Acestea au nevoie de apa si toamna, mai ales daca avem de-a face cu o toamna secetoasa.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare