Toamna in gradina

# activitati de gradinarit toamna #toamna in gradina #activitati de gradinarit #toamna

5 activitati de gradinarit pe care trebuie sa le faci toamna

Toamna, chiar daca recoltele trec, nu trebuie sa neglijezi gradina. Aceasta trebuie pregatita din timp pentru iarna. In plus, trebuie sa acorzi atentie si gardului viu sau altor arbusti pe care-i ai in gradina. Iata care sunt cele cinci activitati pe care orice gradinar trebuie sa le faca pana toamna tarziu.

1. Elimina plantele invazive

Eliminarea plantelor invazive continua pana la venirea inghetului, chiar daca pe parcela respectiva nu mai ai nicio cultura. Asadar asigura-te ca elimini periodic buruienile crescute in gazon, intre straturile de flori, pe langa borduri sau intre crapaturile acestora, dar si pe cele din gradina de legume. Eliminarea buruienilor inca de pe acum previne inmultirea excesiva a acestora in primavara urmatoare. Poti folosi chiar si ierbicide, in special in zonele in care culturile s-au trecut si a ramas pamantul gol pana la primavara cand urmeaza sa plantezi noi culturi.

2. Strange periodic frunzele uscate

Frunzele uscate sunt un ingrasamant natural perfect pentru gradina. Asadar strange-le regulat si transofrma-le in mulci. In plus, gradina ta va arata mai curata si mai ingrijita.

3. Aeriseste gazonul

Cu ajutorul unei furci inteapa solul pe care ai plantat gazonul. Aceasta este o metoda simpla de a intineri iarba de care te-ai bucurat intreaga iarna. Este o perioada prielnica pentru a planta seminte noi de gazon in locurile in care acesta a fost afectat de seceta din timpul verii sau de alte medii externe.

4. Scoate bulbii de vara din sol

Bulbii florilor de vara, cum sunt cei de dalie, trebuie scosi din sol si depozitati peste iarna intr-un loc uscat si racoros. Dupa ce ii scoti din sol este indicat sa ii asezi pe un ziar, la soare pentru a se usca. Depoziteaza-i apoi in cutii de carton in care ai adaugat servetele de hartie care sa absoarba umezeala.

5. Tunde gardul viu si arbustii de gradina

Arbustii de gradina, dar in special gardul viu are nevoie de tunderi de intretinere, toamna. Poti face acest lucru in luna octombrie, cand pericolul inghetului este inca mic. Taierile se fac pentru a elimina orice ramura uscata si pentru scurtatea lungimii crengilor cu o treime. In acest fel, gardul viu va rezista mai bine in fata vanturilor din timpul iernii si a zapezii ce se depune pe el.

6. Nu neglija trandafirii

Trandafirii infloresc pana toamna tarziu. Inainte de a da primul inghet insa, acestia trebuie tunsi, pentru a fi pregatiti pewntru iernat. La baza tufelor de trandafir se adauga un strat gros de mulci care sa-i protejeze de frig, iar planta se acopera cu o sticla sau o plasa care sa-i protejeze de ger.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului