Teste

#test cuplu #relatii de cuplu #dependenta #dragoste

TEST Iti iubesti cu adevarat partenerul sau esti dependent/a de el? Indrazneste sa afli adevarul!

Dragostea si dependenta nu fac casa buna, desi adesea iubirea este confundata cu dependenta. in timp ce iubirea sanatoasa ne ajuta sa evoluam, dependenta ne blocheaza. Tu ce in ce barca te afli?
Dragostea si dependenta nu fac casa buna, desi adesea iubirea este confundata cu dependenta. in timp ce iubirea sanatoasa ne ajuta sa evoluam, dependenta ne blocheaza. Tu ce in ce barca te afli?

Pentru a afla raspunsul, incearca sa raspunzi cat se poate de sincer cu DA sau NU la urmatoarele intrebari:

1. Ai fost adesea in situatia de a realiza ca este necesar sa pui capat unei relatii care este pentru tine in mod evident chinuitoare, tensionanta si lipsita de fericire si totusi nu ai avut forta sa o faci?

 

2. Atunci cand ai iesit dintr-o astfel de relatie preponderent tensionanta si chinuitoare de cuplu ai urmarit imediat dupa aceea sa incepi o noua relatie de cuplu, chiar si atunci cand noua relatie era in mare masura asemanatoare cu relatia de cuplu careia tocmai i-ai spus stop?

 

3. Atunci cand inca din primele luni de relatie sesizezi ca relatia este in mare masura asemanatoare cu relatia de cuplu careia tocmai i-ai spus stop, ai tendinta de a face supraeforturi pentru a o face sa mearga?

 

4. S-a manifestat adeseori in tine tendinta de a consuma mai multa sau mai putina mancare decat in mod normal, atunci cand „sufereai din dragoste”?

 

5.Te-ai gandit fie si o singura data sa te sinucizi in urma unei suferinte care a aparut din dragoste?

 

6. Se petrece adesea sa te simti in mod excesiv responsabil/responsabila pentru ceilalti, uitand totodata in felul acesta aproape complet de tine?

 

7. Te simti vinovat/vinovata atunci cand in mod firesc obtii sau ti se ofera atentia, bunatatea sau iubirea pe care o meriti si care ti se cuvine?

 

8. Simti o teama pregnanta si irationala ca vei fi abandonat/abandonata de fiinta iubita sau chiar parasit/parasita?

 

9. Ti-ai pierdut chiar si pentru cateva zile capacitatea de a simti sau de a-ti exprima emotiile afective sau de a mai trai iubirea, in urma unei suferinte din dragoste?

 

10. Ai ramas vreodata intr-o relatie lipsita de iubire, din motive cum ar fi vina sau frica de a fi singur/singura?

 

11. Ai acceptat sa intri in relatii in care stiai de la bun inceput ca nu te fac fericit/fericita?

 

12. Te simti atras/atrasa de persoane care au probleme cu alcoolul, drogurile, violenta, persoane care se afla intr-o relatie de cuplu, casatorite sau care nu sunt disponibile din punct de vedere emotional si afectiv?

 

13. Ai fost adesea in situatia de a fi preocupat/preocupata mai mult de faptul de a face relatia sa mearga decat de starea ta de bine si echilibru?

 

Interpretarea testului (pe pagina urmatoare)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului