Supermame

# casuta aventurilor # business familie #afaceri de familie #super-mame

SuperMame. Cum sa transformi joaca copilului intr-un business fericit

Astazi va prezentam povestea supermamei Ana Cozma care a inceput, alaturi de sotul sau, un business cu multa veselie: au deschis un spatiu de joaca special, destinat copiilor. 

Ana (30 de ani) si Ion (29 de ani) s-au cunoscut in liceu. Ea absolventa de Relatii Economice Internationale, el de Informatica Manageriala  si ambii cu Master in Management. Pasionati  de natura, calatorii, muzica si fotbal. Au venit impreuna la Capitala cu bani putini si vise marete s-au indragostit de agitatia si zgomotul marelui Oras si au decis sa isi inceapa povestea de iubire aici. Asa s-a nascut Andreas, un micut carliontat si cu ochi mari, cel care le-a oferit minunata sansa si experienta, de a fi parinti si care a dat cel mai frumos sens vietii lor, dupa cum chiar ei spun cu mandrie. 

Toti trei impreuna au pus bazele unui frumos proiect, Casuta Aventurilor, un loc cu zane si eroi de poveste  in care cei mici vor regasi linistea si siguranta de acasa, dar in acelasi timp vor avea la dispozitie un spatiu de joaca plin de tentatii numa` bune de explorat si se vor distra la cele mai tari petreceri aniversare. Iata povestea businessului Anei, membra a Asociatiei Work at Home Moms:

Acasa.ro: De cand esti o mamica antreprenoare?

Ana Cozma: Inca de cand eram insarcinata cu piticul nostru, am inceput sa imi pregatesc cumva terenul pentru viata de mamica activa. Stiam ca rolul de mama va fi coplesitor de frumos, la fel cum stiam ca voi avea nevoie si de o preocupare pentru ca, si femeia independenta din mine sa se simta apreciata.Fiind pasionata de make-up, am urmat cursurile unei scoli renumite iar la scurt timp am inceput sa profesez. Doar ca in practica lucrurile stateau putin diferit. Si de fapt acest job, ma impinge sa petrec mai putin timp cu copilul si si mai putin cu tatal lui, pentru ca marea majoritate a evenimentelor ocupau weekend-urile. Apoi am zis, ok asta e pasiunea mea si o sa o reiau intr-o forma sau alta la un moment dat, dar nu e ceea ce caut in prezent pentru mine si familia mea si am inceput sa caut alte optiuni care sa ma faca fericita.

Cum ti-a venit ideea acestui business?

Ideea mi-a venit cautand cu o prietena un loc pentru organizarea aniversarii micutului ei.Toate erau fie foarte scumpe, fie nepotrivite pentru un copil de 2 ani, iar cele care s-ar fi incadrat cat de cat in cerinte erau ocupate. Atunci mi s-a infiripat in minte  ideea de a crea un loc in care sa se poata organiza evenimente pentru copii  si  care sa raspunda nevoilor parintilor si copiilor din zilele noastre.

Cat a durat implementarea ideii si care au fost cele mai mari piedici?

Drumul de la idee la business a durat vreo 6-7 luni. Au fost nopti nedormite, discutii nesfarsite, implicare totala de la amenajari interioare, la pictura si design interior. Am luat totul  de la zero. Am mers la cursuri  si seminarii pe diverse teme de la parenting la fiscalitate, marketing, branding, legislatie etc.Cele mai mari piedici le-am intampinat pe partea de hartogaraie sa zic asa : documentatii, legislatie  contabilitate si fiscalitate. E frustrant sa vrei sa faci ceva si sa ai mereu nesiguranta ca poate nu e bine, poate trebuia altfel. Am consultat persoane avizate in toate domeniile, insa de cele mai multe ori parerile sunt impartite, iar tu nu stii ce sa alegi.

Ce aduce diferit locul vostru de joaca?

Spatiul nostru este special gandit si adaptat nevoilor copiilor de varste mici, organizat pe grupe de varsta,activitati , ofera intimidate dar mai ales siguranta. Avem un panou senzorial dedicat celor mici si un tunel aventuros plin de tentatii   din aria padurilor, acvatica, pesteri, foarte apreciat de copilasi.  Punem la dispozitie o zona de schimbat si alaptare pentru bebelusi, saltelute de odihna, jucarii profesionale, jucarii pretend to play, topogane, castel cu bile pentru cei mai energici, spatiu de petrecere si o zona dedicata parintilor. Ne diferentiaza implicarea in  fiecare eveniment in parte si dorinta de a vedea si avea in jur cat mai multi copii si parinti fericiti.

Tratam fiecare eveniment cu seriozitate si responsabilitate. Incercam sa implicam cat mai mult parintii in petrecerile aniversare incuranjandu-I sa se distreze alaturi de micutii lor, sa intre in jocurile lor iar feedback-ul lor mereu pozitiv ne arata ca facem o treaba foarte buna.

Suntem foarte exigenti cand vine vorba de igiena, curatenie si calitatea serviciilor noastre.Iar cei care ne calca pragul sunt ca si parte din familia noastra,si ii tratam ca atare.

Care sunt planurile de viitor? In ceea ce priveste businessul, dar si viata de familie.

Imi doresc ca viziunea mea asupra businessului sa devina realitate. Cumva sa-mi demonstrez mie ca nu m-am inselat atunci cand am avut incredere in puterile, ideile si visele mele. Sunt constienta ca nu e usor, necesita timp si implicare dar o iau ca pe o provocare. Imi doresc sa vin in intimpinarea nevoilor  parintilor si copiilor din zona, si nu numai, atat cu servicii de baby parking, cat si cu activitati si evenimente, intr-o atmosfera relaxanta care sa le ofere destindere, incredere, recreere, voie buna,  posibilitatea unei afirmari, stimularea  creativitatii, precum si imbunatatirea capacitatii de invatare.

Pe plan familial nu imi doresc decat sa fim cu totii bine , sa ne bucuram unii de altii, sa ne creem o viata frumoasa impreuna si daca o fi vrerea divina, inca un copil.

Te mai vezi facand o munca de birou? Care sunt bucuriile vietii de antreprenor?

Munca de birou, da as mai face. Dar la biroul meu. .Nu exclud nicio varianta atata timp cat ma face fericita. Una dintre cele mai mari  bucurii este sa iti vezi ideile si viziunea puse in aplicare si  dand roade. Bucuria si aprecierea celor care ne calca pragul este cea mai mare satisfactie a mea in momentul de fata.

Cum impaci nevoile copilului cu cele ale afacerii? Practic jobul de mama cu cel de antreprenor?

Recunosc ca uneori  imi este greu, mai ales ca nu am nicio bunica, bona prin preajma, dar consider ca ambitia si perseverena mea sunt  un exemplu pentru fiul meu. Insa de cele mai multe ori este chiar amuzant, mergem impreuna  peste tot. La intalniri, cumparaturi, evenimente, iar la petreceri este o mica mascota . Isi face noi prieteni, deprinde lucruri noi , se joaca, socializeaza. Este un copil foarte sociabil si chiar ii place cand plecam impreuna in diverse locuri.

Care sunt cele mai mari provocari ale meseriei de parinte?

Venirea unui copil pe lume schimba totul in viata ta. Principala ta preocupare devine sa fii acolo pentru el  24/24 sa-l ingrijesti, sa-i  acorzi sprijin si intelegere,iubire  si atentie dar esti constienta totodata si ca trebuie sa investesti in educatia lui, in dezvoltarea aptitudinilor, abilitatilor, dar si totodata sa il ajuti sa se descopere si sa isi dezvolte latura creativa, comportamentala, emotionala  dar  si sociala. Sa ii incurajezi independenta si responsabilitatea, ori toate nu le poti obtine de una singura acasa. Am gandit acest proiect ca o investitie pe termen lung atat in educarea si dezvoltarea propriului copil, dar si a micutilor de aceesi varsta.

Visam la o `casuta a copiilor` in care sa regasesti de toate. De la optiuni de petrecere a timpului liber pana la un  spatiu placut  unde sa iti poti lasa copilul in siguranta. O casuta in care vei regasi cele mai frumoase povesti cu zane si eroi, vei putea invata si deprinde lucruri minunate atat tu cat si micutul tau si vei putea pastra in timp amintirea celor mai frumoase ptreceri aniversare.

Ce le recomanzi mamelor care doresc sa inceapa o afacere?

Le recomand sa aiba curaj si sa isi urmeze visul, oricare ar fi acesta. Pot sa le promit ca nu va fi usor, dar daca muncesti cu daruire si indarjire, satisfactiile vor veni negresit. Vor fi un exemplu pentru micutii lor si pot avea sansa unei vieti implinite profesional. 

Casuta Aventurilor se afla pe Sos. Oltenitei nr. 21 C, langa LIDL Popesti Leordeni. Capacitatea spatiului este de 16 copii si 25 de adulti, iar preturile pornesc de la 270 de lei.

Fotografii: Arhiva personala

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele