Supermame

#genti tesute # simona gonciulea #go handmade #mame antreprenor #handmade

Super-mame: Simona si povestea gentilor cu suflet, tesute la razboi

Maternitatea si apoi timpul petrecut cu copilul acasa, dupa nastere schimba perspective. Simple pasiuni sunt duse la nivel de business. Si, ce este mai interesant, aceste businessuri sunt unele curate, simple, care implica intoarcerea la traditii si la autentic. Este si cazul Simonei Gonciulea care, la 31 de ani, a decis sa se lanseze in antreprenoriat punand in practica niste cunostinte aproape uitate: tesutul la razboi. Astfel face niste genti minunate, pe care nu poti sa nu le iubesti. Iata postea super-mamei membra a comunitatii Work at Home Moms.

Simona este din Hunedoara si a terminat ASE. A lucrat în multinaționale, în domeniul auditului financiar până când a născut primul copil. "Apoi existenta mea s-a schimbat, am început sa redescopăr obiceiuri de altădată îmi făceau plăcere si-ți aduceau clipe de relaxare. Așa m-am apucat de croșetat, pentru copiii prietenilor noștri,  încet, fără grabă, din joaca și plăcere. Am făcut diverse obiecte croșetate pana am ajuns la încălțăminte. Aici am dat frâu liber imaginației si-am produs modele unicat. Aprecierile mi-a dat aripi și putere sa continui. Am cochetat apoi cu olaritului și modelajul, fiindu-mi ușor sa învăț de la soțul meu, ai căror bunici au fost olari într-un sat din Oltenia", povesteste aceasta. Iar de aici la o afacere care prinde aripi nu a fost decat un pas. 

 
 
 "Sunt mama ce lucrează de acasă cu acte în regula de la începutul acestui an când am decis sa-mi duc pasiunile la un alt nivel, acela de business. Am ales sa urmez calea antreprenoriatului pentru ca mi-am dorit sa fiu mai mult timp alături de copiii mei, sa lucram, sa ne jucam și sa ne bucuram de viață împreună.  
 
Cu gentile e poveste lunga. Mi-am dorit întotdeauna să învăț meșteșuguri străvechi, uitate de vreme și de lume dar n-am mai avut de la cine sa învăț,  bunicile mele pricepute au plecat din această lume prea devreme și n-am apucat sa învăț arta țesutului la război. Intr-o zi m-am hotărât sa învăț singură. Cât putea sa fie de greu? Mi-am cumpărat un cadru modern de război de tesut, cărți. La început,  stângaci,  apoi din ce în ce mai bine, evoluam. Am realizat la început fete de masa, brâuri tricolore, saluri apoi M-am decis sa creez ceva ce mă reprezenta pe mine, ceva ce se putea purta și asorta cu încălțămintea croșetata pe care o realizam de ceva vreme. Așa am ajuns sa fac gentile țesute,  o parte a sufletului meu", povesteste Simona.  
 
 
Evident, nu totul a fost roz. Tehnicile s-au dovedit mai anevoioase decat se astepta tanara antreprenoare, insa nu a renuntat, iar in viitor isi doreste sa se extinda la esarfe si fulare, incaltaminte tesuta, paturi si poate chiar si imbracaminte. Cum reuseste sa creeze atatea modele? "Inspirația vine lucrând, o mai văd în sclipirea din ochii copiilor mei, în natură, în lucruri uitate și presuri țesute de bunicile mele", marturiseste mamica antreprenor. 
 
Chiar daca este inca la inceput, Simona stie foarte bine cui i se adreeaza si catre ce clienti se indreapta. Astfel, dupa cum marturiseste chiar ea, clientul Go handmade este persoana care apreciază lucrul manual și originalitatea meșteșugurilor stravechi transpuse într-o maniera moderna și inedită. E persoana care nu uita ca e roman și investește în asta.  
 

Preturile gentilor lucrate de Simona incep de la 100 de lei, insa cele mai scumpe nu depasesc 150 de lei. Incaltamintea crosetata costa, in medie, 120 de lei. Pe Simona si creeatiile ei minunate o puteti gasi pe Facebook aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele