Supermame

# mama antreprenor #supermame # mama afacere #afaceri femei

Super-mame: Nicoleta si businessul ei sanatos cu uleiuri presate la rece

Nicoleta Muresan este din Somcuta Mare, Maramures, si va implini 30 de ani pe 30 aprilie. Are o poveste uimitoare, fiind o super-mama in adevaratul sens al cuvantului. Sotia unui handbalist care a ajuns la performante internationale, mama unei fetite superbe, profesionista in PR si HR, iar acum antreprenoare intr-un domeniu in care seriozitatea este o cerinta esentiala. Produce, alaturi de tatal sau, uleiuri presate la rece. Din floarea soarelui, dar si din nuca sau dovleac. Sunteti intrigati? Asta nu este tot.
 
"In ultimii 10 ani am colindat lumea in lung-și-n lat cu actualul meu sot - handbalist. Alături de el am experimentat mai multe joburi, in toate domeniile, din orașe din România, cât și din Lisabona (Portugalia), unde am locuit timp de doi ani si am trăit o viață de vis din toate punctele de vedere: cultura, cariera, relații sociale, aventura", isi incepe povestea Nicoleta. 
 
Dupa terminarea contractului, cei doi au revenit in Romania, iar Nicoleta, inca indragostita de Portugalia, a cautat un job care sa ii aminteasca de frumoasele meleaguri unde a trait timp de doi ani. Asa ca a ales un job intr-o corporatie unde vorbea portugheza, la Cluj-Napoca. Insa munca de luni pana vineri nu a fost suficient de satisfacatoare. 
 
"Tot cochetam cu ideea de sănătos, altceva, impreuna cu tatal meu, care si el a fost antreprenor timp de 15 ani. Asa am ajuns să găsim întâmplător o presă de procesat semințe la rece. Am pus 50% - 50% și am cumpărat-o în 2013. Problema era că bani nu prea aveam să investim in materie primă, eu cu jobul in Cluj-Napoca nu prea mă implicam suficient. Intre timp a aparut si fetita noastra, Ema Nicole. Tatăl meu producea uleiuri, eu le mai vindeam pe la cunostințe, prin recomandare, dar nu cu implicare totală", mai povesteste Nicoleta.
 
Timpul petrecut cu Ema Nicole a facut-o sa inteleaga cat de mult isi doreste sa aiba ceva al ei, o afacere care sa fie gandita si cladita cu propriile forte. Ideile curgeau, nu de asta a dus lipsa, insa cea mai mare provocare (in afara investitiei efective) a fost sa reuseasca sa isi imparta timpul intre businessul care crestea usor-usor si micuta hiper activa care ii solicita mereu atentia. 
 
"Să lucrezi de acasă cu un copil mic, asta da provocare! Ziua livrăm ulei împreună, o bag în sistem și la drum! Soțul se ocupă de livrarea coletelor la curier/poștă. Dar si Ema lucreaza cu noi si ne ajuta sa impachetam coletele. E extraordinar cum un copil de 1 an și un pic vrea să ajute, aduce sticlele, aduce hârtia de împachetat, scriem împreună cardurile-felicitare cu mesaje personalizate pt fiecare client în parte. A devenit o sursă de inspirație pentru noi toți. Și așa încet-încet facem toate treburile zilnice, businessul de familie cu uleiuri și activitățile casnice, urmând ca seară, după ce ea doarme, să mă mai documentez, să găsesc informații noi, să mai lucrez la pagina de Facebook..." si lista nu se termina niciodata pentru super-mama noastra.
 
Ce aduc diferit produsele gandite si prelucrate cu migala si grija? Calitatea, asigura Nicoleta. Cantitatile produse practic in propria gospodarie sunt reduse, prin urmare nu este niciodata luata de valul comenzilor si are timp sa supravegheze si sa se ocupe indeaproape de fiecare comanda, de fiecare produs. "Noi nu filtram uleiul. După ce procesaăm semințele uleiul brut se lasă la decantat natural, adică se lasă să se limpezească singur, intre 1-2 săptămâni, timp in care îmbuteliem treptat uleiul decantat. Astfel procesul de presare la rece e la maxim 45-50 grade și semințele își păstrează majoritatea beneficiilor", explica tanara antreprenoare. 
 
Materia prima este cumparata tot din Maramures si verificata de fiecare data cu atentie. Chiar si asa, Nicoleta spune ca mereu este loc de mai bine, mereu se gandeste ce sa faca sa fie totul mai bun, mai frumos, cum sa le arate clientilor ca ei chiar ii pasa de parerea lor. De aceea, este mereu implicata. Chiar si dupa finalizarea vanzarii. O gasesti cu telefonul in mana, raspunzand clientilor, dand idei despre cum sa-i fie folosite produsele sau pur si simplu povestind cu ei despre copii, retete, lucruri de parinte. 
 
Este asadar un antreprenor atipic. "Mă bucur foarte mult că mi-am făcut curaj să mă implic în businessul acesta, care sigur ne va solicita mult ca să ne menținem acolo unde ne dorim să ajungem. Sunt mulțumită de ceea ce am realizat de când mă ocup intens de vânzarea on-line și dacă eu credeam că nu am abilități de marketing, mi-am dat seama că am", spune Nicoleta.
 
Un sfat pentru alte viitoare super-mame? "Ar fi bine să nu mai avem niciuna dintre noi prejudecăți de genul: nu voi fi in stare sa fac x lucru sau y activitate... NU e adevărat, totul e să ai un strop de curaj și încredere că poți, iar apoi, prin informare, prin exercițiu, toate se pot realiza".
 
Pe Nicoleta si uleiurile ei minunate, bune pentru gatit, dar si pentru masti cosmetice si masaj de exemplu, o gasiti pe Facebool: Ulei presate la rece. 
 
 
Foto: Arhiva personala. In imaginea principala, Nicoleta, alaturi de fiica ei, in ziua nuntii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele