Stiri bizare

#cum sa slabesti #dieta #cromoterapie #efecte culori # ce este cromoterapia # culoare bucatarie

Vrei sa slabesti? Iata ce culoare trebuie sa aiba bucataria ta!

Studii recente au confirmat ca nuantele folosite in decorarea si amenajarea bucatariilor au un impact deosebit asupra apetitului nostru. Astfel, daca sunteti gurmanzi sau doriti sa slabiti, trebuie sa stati departe de cateva culori care duc la cresterea poftei de mancare. 

Astfel, daca vreti sa va controlati apetitul, bucataria ar trebuie decorata in nuante de gri, albastru sau chiar negru. Puternicul negru este potrivit si pentru adeptii stilului minimalist, care de altfel evita sa aiba la suprafata prea multe detalii sau obiecte de decor, asa ca astfel nu veti fi tentat sa folositi tigaia noua sau wokul primit cadou. Griul are efect calmant, la fel ca si nuantele de albastru, reduce stresul, prin urmare nu veti manca pe fond nervos intr-o astfel de bucatarie. 

Daca vi se pare prea trista aceasta culoare, o puteti combina cu un roz foarte pal, care mentine efectul calmant, de relaxare, dar da si o tenta vesela, feminina decorului. Nici barbatii nu ar trebui sa se teama de roz, prejudecata ca acesta nu se potriveste masculinitatii fiind de mult combatuta cu studii de specialitate. De asemenea, verdele este o culoare numai buna de stavilit poftele gurmanzilor, dand energie fara a trezi pofta de mancare. In plus, verdele duce cu gandul la legume, iar acestea nu sunt niciodata de prisos in dieta noastra.

La polul opus se afla culorile care trezesc pofta de mancare, ajutandu-ne sa acumulam kilograme nedorite: rosu, portocaliu, turcoaz, mov sau galben.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea