Stiri bizare

#bacterie # maini murdare # bani bacterii # tastatura bacterii

Top 10 cele mai mizerabile lucruri pe care le atingi zi de zi

Stiai ca zi de zi intri in contact cu mii de bacterii? Sunt periculoase pentru sanatatea ta, mai ales ca, in multe cazuri nici nu constientizezi ca ai intrat in contact cu obiecte pline de astfel de dusmani nevazuti. 

Iata 10 obiecte pe care le atingi zi de zi si care sunt pline de bacterii si microbi, asa ca pe viitor, spala-te pe maini sau dezinfecteaza-te imediat ce le atingi: 

1. Banii. Ii atingi zi de zi, dar stiai ca o bancnota are aproximativ 135.000 de bacterii? Sunt printre cele mai murdare obiecte si din cauza faptului ca trec prin atat de multe maini. 

2. Intrerupatorul. Fie ca este vorba de cel de la serviciu sau cel de acasa, pe fiecare centimetru patrat se ascund cam 100 de bacterii. Ingrijorator, nu?

3. Tastatura. Aici se ascund mii de bacterii, deoarece este un spatiu care permite acest lucru. Sub taste intra firmituri, praf, asa ca nu ezita sa o cureti macar o data pe saptamana. 

4. Telefonul mobil. Iti atingi des fata cu el, desi il tii aruncat pe masa, birou, in geanta, pe pat, oriunde nimeresti. Curata-l din cand in cand, vei scapa de sute de bacterii. 

5. Toaleta. Nu este o surpriza ca este un loc plin de dusmani nevazuti pentru sanatatea ta. De aceea, ai grija sa lasi capacul la toaleta ori de cate ori tragi apa si nu ezita sa pui dezinfenctant ori de cate ori ai ocazia. 

6. Telecomanda. Butoanele, la fel ca si in cazul tastaturii sau al telefonului, sunt o casa buna pentru microbi. Mai ales ca si telecomanda ajunge des pe jos, pe sub pat, pe masa etc. 

7. Cosul de cumparaturi. Este atins de zeci de oameni pe zi, care poarta la randul lor bacterii. Acesta se pare ca este motivul pentru care cosul de cumparaturi are mai multe bacterii decat un telefon public.

8. Buretele de vase. Oamenii de stiinta au demonstrat ca un burete de vase are sute de bacterii la doar cateva zile de la inceperea utilizarii. Motivul ar fi mediul umed care favorizeaza dezvoltarea si inmultirea acestora. 

9. Chiuveta de bucatarie. Studiile arata ca 10 centimetri patrati ascundpeste 700 de mii de bacterii. Acelasi mediu umed e de vina. 

10. Cada. Nu ezitati sa dezinfectati cada ori de cate ori aveti ocazia, mai ales inainte si dupa ce faceti baie. Este casa pentru sute de mii de bacterii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea