Stiri bizare

#inaltimea potrivita # tensiune mare #boli inima #sanatate #diabet

Studiu: De ce boli ai putea sa suferi, in functie de inaltime

Persoanele inalte sunt mai sanatoase, arata un studiu recent comandat de British Heart Foundation si publicat de New England Journal of Medicine. Printre bolile care ii afecteaza pe cei mai mici de statura se numara bolile de inima si diabetul.

Potrivit studiului efectuat de cercetatorii britanici de la Universitatea din Leicester, gena care este raspunzatoare de inaltime afecteaza si colesterolul, in special in cazul barbatilor. Medicii au plecat de la premiza ca inaltimea si bolile de inima sunt relationate, persoanele mici de statura fiind mai predispuse la atacuri de cord, tensiune ridicata si diabet, insa motivele nu erau foarte clare. 

Potrivit rezultatelor studiului, riscul de a suferi de o boala de inima creste cu 13,5% cu fiecare 5 centimetri in minus. "Teoria noastra este ca persoanele scunde au artere mai inguste, prin urmare este mai usor sa se infunde", a explicat dr James Stein, cardiolog. Totusi, cercetatorii admit ca aceasta nu poate fi explicatia completa, luand in considerare mai multe aspecte, cum ar fi ca si femeile au artere mai inguste, insa acest lucru nu pare sa afecteze sanatatea femeilor. Stein a motivat ca au fost incluse prea putine femei in studiu, prin urmare genul nu a fost relevant in sustinerea teoriei sale, urmand ca in viitor sa se extinda studiul si in acest sens. 

Foto: www.hearingreview.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea