Stiri bizare

#oras izolat #whittier #alaska

Singurul oras din lume in care toti locuitorii traiesc sub acelasi acoperis

 

Intr-un colt de lume se afla un oras despre care ai putea crede ca este izolat, cand afli ca toti localnicii traiesc sub acelasi acoperis. De fapt, localitatea este o atractie pentru multi turisti, tocmai datorita acestui detaliu inedit.

In Whittier, Alaska, toata populatia sta sub acelasi acoperis. Nu este o metafora sau o exagerare.

Whittier este un oras mic si „somnoros” situat în partea de vest a Prince William Sound, ascuns intre munti pitoresti. Acesta este situat la aproximativ 70 de km sud de Anchorage si este locuit de aproximativ 217 persoane. Aici se poate ajunge doar cu barca si parcurgand un tunel cu o singura banda.

Unde lucreaza, cum isi procura mancarea, unde invata copiii

Aproape toti oamenii locuiesc sub acelasi acoperis, in cladirea de 14 etaje numita Begich Towers, o fosta cazarma a armatei, care seamana cu un hotel imbatranit; aceasta a fost construita in anul 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Blocul adaposteste inclusiv departamentul local de politie, o scoala, un loc de joaca pentru copii, doua magazine, o spalatorie si oficiul postal. De asemenea, la subsol exista o capela mica unde se tin slujbele religioase si un dispensar.

Unde stau turistii care viziteaza Whittier

Begich Towers are si o pensiune, in care turistii se pot caza atunci cand vin sa viziteze orasul din lume in care toata populatia sta sub acelasi acoperis.

Pentru ca se afla in mijlocul pustietatii, gasirea drumului spre Whittier nu este o misiue tocmai usoara.Aici se poate ajunge pe mare, cu barca, sau prin tunelul memorial Anton Anderson, care are o singura banda si traverseaza un munte. La o ora de mers cu masina se afla orasul Anchorage, care are aproximativ 300.000 de locuitori. Atentie, insa: prin tunelul se leaga Whittier de Anchorage se poate circula doar pana la ora 22.30.

Chiar daca iernile sunt foarte grele in Whittier, iar vantul bate cu rafale de peste 100 km/h, turistii se pot bucura de o priveliste de vis. Orasul este incojurat de munti acoperiti cu zapada,ghetari sau cascade, iar daca ai noroc de vreme buna poti merge chiar si la pescuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea