Stiri bizare

# privilegii regale # regina angliei #delfini #permis auto

Regina Angliei poate conduce fara permis! Ce alte privilegii ciudate mai are Elisabeta a II-a

Poate credeti ca suveranii britanici au mai degraba rol decorativ, dar nu este chiar asa. Ei au o multime de privilegii, unele de-a dreptul bizare, de care insa nu tin cont din diverse motive. 

"Tehnic vorbind, toate lebedele de pe Tamisa aparţin reginei. Totuşi, ea nu îşi exercită dreptul de proprietate decât în anumite ocazii", informează publicaţia Business Insider, citata de Mediafax. De exemplu, "Swan Upping" ("Prinderea lebedelor") este un eveniment anual, în timpul căruia lebedele sunt prinse, marcate, cântărite, apoi eliberate. Este vorba de o tradiţie care datează din secolul al XII-lea şi care a fost oficializată de regele Edward al IV-lea în 1482. Regina Elizabeth a II-a este, de asemenea, proprietara delfinilor şi balenelor din regatul britanic.

În 1324, sub domnia regelui Edward al II-lea, o lege a proclamat că toţi sturionii, marsuinii, delfinii şi balenele din regat sunt "peşti regali". Legea nu a fost niciodată abolită, potrivit site-ului oficial al casei regale britanice. Chestionat pe această temă, biroul de presă de la Palatul Buckingham a spus că legea în cauză nu vizează peştii de crescătorie.

 

"Regina poate să conducă automobilul fără permis de conducere şi fără plăcuţe de înmatriculare", precizează Time, potrivit Mediafax. Însă regina Elizabeth a II-a nu se foloseşte de acest privilegiu. Suverana a învăţat să conducă automobilul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. In 1998, l-a surprins plăcut pe regele Abdullah al Arabiei Saudite, plimbându-l cu maşina într-un tur al domeniului ei de la Balmoral. În acelaşi registru: regina nu are nevoie de paşaport şi nici să plătească taxe. Totuşi, suverana britanică a ales să facă aceste lucruri în 1992, mai scrie agentia de presa.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea