Stiri bizare

#iq #inteligenta

Oamenii care injura mult sunt mai inteligenti. Semne neobisnuite ale unui IQ peste medie

 

Este foarte dificil sa masuram inteligenta unei persoane, probabil din acest motiv mereu apare cate un studiu sau test care incearca sa o cuantifice.

Inteligenta poate insemna lucruri diferite pentru oameni diferiti, dar, in general, se crede ca este vorba despre a avea abilitatea de a percepe informatia, a avea capacitate logica, intelegere, constiinta de sine, creativitate si aptitudinea de a rezolva probleme.

Semne si trasaturi de personalitate care indica o inteligenta superioara

Atunci cand esti foarte inteligent, se crede despre tine ca ai un creier mare sau ca esti foarte destept si oamenii presupun ca ai o educatie inalta. Se mai crede ca oamenii sunt foarte inteligenti daca pot rezolva in gand probleme matematice dificile sau creeaza masini care sa salveze lumea.

De fapt, unele dintre caracteristicile inteligentei peste medie nu sunt de regula asociate cu un intelect superior.

Iata opt semne neobisnuite si trasaturi de personalitate ale unei inteligente superioare pe care nu le stiati:

1. Boli si tulburari mintale

Legatura dintre bolile mintale si inteligenta este un subiect controversat, dar unele dintre cele mai dotate minti din istorie - Edgar Allan Poe, Jackson Pollock, si Amy Winehouse - erau toate bipolare.

Motivul exact pentru aceasta legatura nu este clar, dar un studiu a descoperit ca o anume proteina asociata cu memoria si curiozitatea la soareci a fost, de asemenea, asociata cu tulburarea bipolara si schizofrenia la oameni. Un alt studiu a sugerat ca abilitatea necesara pentru a rezolva ecuatii matematice complexe si pentru a procesa informatii rapid poate, de asemenea, sa expuna persoanele la riscul dezvoltarii unei tulburari psihice.

2. Injuraturile

Daca cineva va adreseaza injurii, este posibil sa nu simtiti ca ati fi in prezenta unei persoane foarte inteligente, dar stiinta spune altceva. Potrivit unui studiu, persoanele care injura mult au vocabulare mai dotate - caracteristica asociata cu o inteligenta superioara - decat cei care nu o fac.

3. Aplecarea catre risc

Un studiu recent desfasurat in Finlanda a aratat ca persoanele care sunt deschise la noi provocari si nu se tem sa isi asume riscuri tind sa fie mai inteligente. S-a observat ca participantii care au luat decizii mai riscante in timpul testului aveau mai multa materie alba a creierului, fapt asociat cu functia cognitiva.

4. Lenea

Universitatea Florida Gulf Coast a desfasurat un studiu care a descoperit ca oamenii mai destepti sunt si mai lenesi deoarece au o capacitate mai mare pentru atentie prelungita. Ei nu trebuie sa faca constant cate ceva, pot doar sa stea si sa gandesca in timp ce creierul lor se dezvolta. In plus, oamenii inteligenti stiu ca isi permit momente in care sa nu faca nimic, pentru ca au abilitatile necesare de a gasi solutii in termen scurt.

5. Ordinea la nastere

Toata lumea stie ca primul nascut dintr-o familie are tendinta de a fi cel mai bun in toate deoarece a avut parte de cea mai multa atentie din partea parintilor. Potrivit unui studiu, primii nascuti tind sa aiba mai multe reguli de urmat si supraveghere parentala mai intensa, in special la capitolul teme si note.

6. Anxietatea

Studiul realizat de Centrul Medical SUNY Downstate din New York a aratat ca persoanele care sufereau de anxietate aveau si un coeficient de inteligenta mai mare fata de cele ne-anxioase. Pare sa fie logic. Constant iti faci griji, cauti diverse rezultate pentru anumite situatii si chiar analizezi trecutul pentru a afla lucruri care ar putea influenta diverse situatii. De aici si pana la anxietate este un drum foarte scurt. Aceste persoane sunt foarte bune la rezolvarea de probleme, au o gandire critica foarte dezvoltata si un rationament abstract.

7. Dragostea pentru pisici

Cercetatorii de la Universitatea Carroll au analizat 600 de studenti participanti si au aflat ca iubitorii de pisici au avut un scor mai bun la testele de inteligenta decat iubitorii de caini.

8. Ateismul

O analiza a 35 de studii stiintifice a demonstrat ca persoanele care au o viziune mai naturalista asupra lumii in general tind sa fie mai inteligente decat persoanele religioase.

Foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea