Stiri bizare

#urs panda #panda #bulgaria

Descoperire uimitoare. Ultimul urs panda din Europa a trait in Bulgaria

In urma cu milioane de ani in urma, indragitii ursi panda au trait si in Europa. Se pare insa, ca ultimul urs panda din Europa a trait in Bulgaria.

Nu este vorba despre ursi de la gradina zoologica ci despre ursi care traiau pe vremeuri in libertate. Descoperirea a fost facuta cu ajutorul unor dinti aflati in colectia unui muzeu din Bulgaria. Este vorba despre o specie de ursi panda care traiau in Europa in urma cu milioane de ani, transmite CNN.

Un molar superior precum si un canin, ambii fosilizati, au fost gasiti la sfarsitul anilor 1970 intr-un depozit de carbune. Acestia au fost pastrati de atunci la Muzeul National de Istorie Naturala din Bulgaria.

"Aveau doar o singura eticheta scrisa vag de mana. Mi-a luat multi ani sa imi dau seama care era varsta lor. Apoi, mi-a luat, de asemenea, mult timp pentru a realiza ca acesta era un panda gigant fosil necunoscut. Aceasta descoperire arata cat de putin stim inca despre natura veche si demonstreaza, de asemenea, ca descoperirile istorice in paleontologie pot duce la rezultate neasteptate, chiar si astazi", a declarat Nikolai Spassov, profesor la muzeu si autor al unui nou studiu asupra dintilor, potrivit antena3.ro.

Specia descoperita este ultima specie de urs panda cunoscut care a trait in Europa. Aceasta a fost denumita Agriarctos Nikolovi, dupa numele paleontologului care a descoperit-o, Ivan Nikolov. 

"Este probabil ca schimbarile climatice de la sfarsitul Miocenului in sudul Europei, care au dus la aridificare, au avut un efect negativ asupra existentei ultimului panda european", a declarat Nikolov. 

Epoca Miocena a inceput in urma cu 23 de milioane si s-a incheiat in urma cu 5 milioane de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea