Stiri bizare

#sport #exercitii fizice #gura #dieta # beneficii sport # efecte sport

Descoperire inedita: sportul iti strica dintii

Exercitiile fizice au un rol distructiv la nivelul cavitatii bucale. Cu cat faci mai mult sport, cu atat riscul de a te alege cu carii este mai mare, explica mai nou stomatologii. Acestia sustin ca miscarea ar putea face saliva mai alcalina.

Cercetatorii germani au stabilit ca, pe durata exercitiilor fizice, organismul sportivilor secreta mai putina saliva, care devine mai alcalina. Aceasta reprezinta mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza placa, acel strat galbui vinovat de aparitia cariilor dentare.

In 2012, in urma analizarii sanatatii bucale a celor 278 de sportivi care au concurat la Jocurile Olimpice de la Londra, trei sferturi dintre acestia se confruntau cu boli gingivale si jumatate dintre ei, cu carii.

Un alt studiu publicat zilele trecute a pus, de asemenea, sub semnul intrebarii beneficiile exercitiilor fizice, cata vreme a demonstrat faptul ca oamenii au tendinta de a bea mai mult alcool in zilele in care fac mai multe miscare.

In plus, adolescentii care au facut exercitii fizice timp de 17,5 ore pe saptamana au fost mai susceptibili de a avea o stima de dine mai scazuta, s-au dovedit mai anxiosi si mai stresati decat cei care au avut activitate fizica doar 3,5 ore saptamanal.

Foto: abridental.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea