INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Stiri bizare

#dare avioane #bruxelles #uniunea europeana #companii aeriene

Companiile aviatice trebuie sa raporteze darele lasate pe cer de avioane, la Bruxelles. Care este motivul?

 

Apar noi reglementari in Uniunea Europeana in ceea ce priveste traficul aerian. Toate companiile aeriene, indiferent de tara de provenienta si de destinatie, trebuie sa raporteze executivului de la Bruxelles impactul climatic estimat ca urmare a vaporilor eliberati de motoarele cu reactie (darle albe care raman in urma avionelor, pe cer). De asemenea, companiile aeriene trebuie sa specifice in raportare cantitatea de dioxid de carbon emisa annual de acestea.

Potrivit presei internationale, toate aeronavele care zboara pe cerul Uniunii Europene, fara aexceptie, trebuie sa faca aceasta raportare catre Bruxelles.

In ciuda contestatiilor facute de industria de profil, noile reguli au fost aoptate vinerea trecuta.

Comisia Europeana (CE) si companiile aeronautice se contrazic in ceea ce priveste poluarea. In timp ce CE sustine ca industria aviatica contribuie la incalzirea globala, companiile aeronautice sustin ca nu exista suficiente date care sa arate acest lucru.

"Studiile au aratat ca incertitudinea cu privire la aceste efecte nu este un motiv suficient pentru a evita luarea de masuri", a declarat executivul Uniunii, potrivit antena3.ro.

Darele lasate in urma de avioane contin oxizi de azot, carbune, dar si alte substante daunatoare climei. Estimarile arata ca motoarele cu reactie contribuie la incalzirea globala cu 2% din emisiile globale de dioxid de carbon.

Noile norme vor intra in vigoare incepand din 2027, cand toate companiile aeriene care tranziteaza spatiul aerian al Uniunii Europene, vor fi nevoite sa raporteze darele lasate in urma de avioane, pentru toate zborurile. Insa, incepand din 2025, toate zborurile care au loc intre aeroporturile din Spatiul Economic European (SEE), adica Uniunea Europeana impreuna cu Islanda, Norvegia si Elvetia, vor fi obligate sa faca aceasta raportare.

Noile prevederi vin dupa o recenta reforma a  sistemului european de comercializare a certificatelor de emisii de CO2, unde companiile trebuie sa liciteze pentru fiecare tona de CO2 pe care o emit, pretul pornind in prezent de la aproximativ 70 de euro pe tona. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea